Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rozruch na sídlisku! Na sušiaku sa vyhrieval veľhad
Zdielať na

Rozruch na sídlisku! Na sušiaku sa vyhrieval veľhad

Zdroj: TV JOJ

Prievidzskí mestskí policajti majú za sebou kuriózny výjazd. Zalarmovali ich obyvatelia jedného paneláku. Na sušiaku na prvom poschodí sa vyhrieval had. Ten ušiel z terária súkromnému chovateľovi. Išlo o samičku veľhada kráľovského.

Hadia krásavica sa rozhodla, že sa trochu vyvetrá. Otvorila si terárium a už aj bola vonku.

Veľhad sa slnil

Ľuďom prechádzajúcim popri paneláku sa naskytol zaujímavý pohľad. Na sušiaku sa namiesto bielizne vyhrievala samička veľhada kráľovského. "To som teda bola vyvalená, celý činžiak sa na to díval, to nebol had, že polmetrový, to bol vyše metrový, to syčalo tam," uviedla obyvateľka bytovky.

Obyvatelia okamžite zalarmovali prievidzských mestských policajtov. "Hliadka toto oznámenie preverila, zistila, že ide o veľhada kráľovského, ktorý majiteľovi ušiel z teráriá cez otvorené ventilačné okno," povedal Vít Zajac z Mestskej polície v Prievidzi.

Veľký ale neškodný

Had spôsobil na sídlisku poriadny rozruch. Ľudia v strachu zatvárali okná. "Zľakla som sa, lebo som sa bála, že mi vbehne tiež do bytu," podotkla obyvateľka.

Jeho majiteľ si po tejto skúsenosti pre istotu lepšie zabezpečil terárium. Had je však podľa neho absolútne neškodný. "Keby padla na zem, voľakde by si sa schovala, ale človeku by neublížila," tvrdí majiteľ hada Rudolf Mach. Za pravdu mu dáva aj ošetrovateľ Milan Berešík. Priblížil, že v Južnej Amerike niektoré kmeňe Indiánov využívajú tieto hady na stráženie detí a sú to pre nich domáce zvieratá.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ