Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pani Anička má 85 rokov a na hlave ani jeden šedivý vlas!
Zdielať na

Pani Anička má 85 rokov a na hlave ani jeden šedivý vlas!

Má síce po osemdesiatke, ale ani jeden šedivý vlas na hlave... Hovoríme o pani Anne, ktorá si ani jedinýkrát vo svojom živote nefarbila vlasy. Nepotrebovala to... Lekári by mohli skúmať, ako je vôbec možné, že nešedivie. Veď dnes už šediny nájdete aj u detí!

85 rokov a bez šedivého vlasu!

Nemusíme sa čudovať, že jej závidia nielen rovesníčky, ale aj mladé ženy. Pani Anna má 85 rokov, no čo je to farbenie si vlasov, nepozná. Na hlave má totiž krásne prírodné hnedé vlasy. "Plno peňazí som za to ušetrila."

Príjemne šokovaný zostal aj profesionálny kaderník. S takýmto prípadom sa počas svojej praxe ešte nestretol. "V takom veku a byť v prirodzenej farbe je fakt veľkou raritou... V dnešnej dobe sa skôr stretávame s úkazom, že už 25-ročné dievčatá majú takmer 30% bielych vlasov," komentoval kaderník Ondrej Breja.

Gény a stres náš každodenný...

A takéto prípady poznajú aj lekári. "Vo svojej medicínskej praxi som sa stretla už aj s tým, že deti okolo 10 rokov môžu začať šedivieť... Môže za to náš organizmus. To šedivenie spôsobuje úbytok prirodzeného pigmentu, ktorý sa volá melanín," priznáva internistka Mária Grullingová.

Odborníci z oboch táborov sa tak zhodujú, že za šedivými vlasmi stoja jednak zdedené gény, jednak stres. "Určite je tam nejaká genetická predispozícia, ale veľa toho spraví stres, ktorého sa nevieme v dnešnej dobe zbaviť," dodáva kaderník Breja.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články