Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Japonci spustili najstrmšiu rýchlodráhu sveta!
Zdielať na

VIDEO: Japonci spustili najstrmšiu rýchlodráhu sveta!

Ak sa chystáte do Japonska a máte silný žalúdok určite si nenechajte ujsť jazdu na najstrmšej rýchlodráhe sveta. Japonská Takashiba vás v sto kilometrovej rýchlosti za hodinu doslova vyhodí do výšky 43 metrov a nechá voľne padnúť.

Ak sa bojíte vyskúšať nebezpečnú jazdu na vlastnej koži, pozrieť si video, z ktorého sa vám poriadne zatočí hlava.


Japonci do dráhy investovali 37 miliónov amerických dolárov, čo je približne 26 miliónov eur. Je strmá 121 stupňov, čím prekonala strmosť francúzkej rýchlodráhy Le Timber Drop. Tá má viac ako 113 stupňov. Japonská Takashiba je tak najstrmšou dráhou na svete.

</p><p>Ahoj </p><p>Viem, ze to nieje ziadna sprava z USA. No na videach som sa tak zabavil, ze som sa ich rozhodol vam ich preposlat. :)</p><p>Len pre silne zaludky!</p><p>Ak sa chystate do Japonska a mate "silny zaludok" urcite si nenechajte ujist jazdu na najstrmejsej rychlodrahe na svete. Takashiba vas v sto kilometrovej rychlosti za hodinu doslova vyhodi do vysky 43 m a necha volne padnut v 121-degree sklone! </p><p>Jazda "smrti" trva 112 sekund a zaplatite za nu priblizne 12.50USD. </p><p>Roller Coaster stal Japoncov 37 mil USA. V "strmosti" tak prekonal Francuzku rychlodrahu Le Timber Drop ktora je strma 113.1 degree.</p><p>Ak sa predsa bojite Roller Coasters tak si urcite pozrite video z ktoreho sa vam tiez poriadne zatoci hlava. :)</p><p>Sorry za degree a nie stupne. No urcite budete lepse vediet kolko to je stupnov.</p><p>Tu je link. </p><p>http://techcrunch.com/2011/07/12/takabisha-japan-gets-worlds-steepest/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29

Maros Kocan

Súvisiace články

Najčítanejšie správy