Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mesto vystrašila toxická mačka potulujúca sa ulicami
Zdielať na

Mesto vystrašila toxická mačka potulujúca sa ulicami

FUKUYAMA / Obyvateľov japonského mesta Fukuyama vystrašila toxická mačka. Tá spadla do nádrže s nebezpečnou chemikáliou. Polícia okamžite začala s pátraním mačky. Túto informáciu poskytol portál iMeteo.sk.

Jeden zo zamestnancov továrne na spracovanie kovov v meste Fukuyama, že z nádoby, v ktorej skladujú šesťmocný chróm, vedú žltohnedé mačacie stopy. Túto informáciu poskytol portál iMeteo.sk.

Šesťmocný chróm je látka, ktorá dokáže spôsobiť slepotu, poškodenia kože, dýchacie problémy a má dokonca dokázaný rakovinotvorný účinok u ľudí. Dlhodobé vystavenie tejto látke má smrtiace účinky. Pre tento dôvod pracovníci továrne, ktorí pracujú s podobnými látkami, musia používať rukavice a ochranné masky. 

Polícia po nej začala pátrať

Túto nebezpečnú chemikáliu skladovali v nádrži továrni pri teplote 50 stupňov Celzia. Mačka do tejto nádrže spadla, následne vyliezla a utiekla. Úrady posilnili hliadky a požiadali verejnosť, aby sa k mačke nepribližovali. Je avšak viac než pravdepodobné, že mačka už dávno v dôsledku chemikálie umrela. Predstaviteľ továrne dodal, že po tomto incidente boli prinútení prijať opatrenia na zabránenie vstupu malých zvierat.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy