Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Strašidelný prípad na súde. Mladý muž mal znásilniť a dobodať neplnoleté dievča
Zdielať na

Strašidelný prípad na súde. Mladý muž mal znásilniť a dobodať neplnoleté dievča

PLZEŇ / Plzeňský krajský súd začal prejednávať prípad hrôzostrašného útoku, ktorý otriasol celým regiónom. Muž podľa obžaloby zneužíval ani nie 15-ročné dievča. Keď sa s ním rozišla, znásilnil ju a dobodal nožom.

​Bol august minulého roku, keď Plzňou otriasol hrôzostrašný útok, z ktorého sa obeť do dnešného dňa nezotavila psychicky ani fyzicky. "Lieči sa a je v starostlivosti psychológa a absolvuje terapie, ale je to beh na dlhú trať," uviedla Tereza Rogová, zástupkyňa obete. 

Muž, 19-ročný Ukrajinec 5 rokov žijúci v Česku, bol s obeťou vo vzťahu, mal s ňou intímny pomer, i keď dievča nemalo ešte 15 rokov. Keď sa s ním rozišla, vylákal ju von, prelepil jej ústa páskou, potom ju v neďalekom parku znásilnil, pobodal ju, telo polial savom, zabalil ju do dvoch vriec, zhodil ju zo zrázu a zahrabal ju lístím. Dievča ale smrť len predstierala a tak si zachránila život.

Údajný útočník predstúpil pred senát krajského súdu v Plzni. Priznal intímny pomer s dievčaťom, ktorej nebolo 15 rokov, ale údajne bol z oboch strán dobrovoľný. To, že ju pobodal a pokúsil sa ju zavraždiť si vraj obeť vymýšľa. Podľa štátneho zástupcu bol útok tak brutálny a plánovaný, že len náhodou neskončil smrťou dievčaťa a požaduje tak výnimočný trest väzenia. "Obžalobe je navrhnutý trest 18 rokov odňatia slobody," povedal Filip Šimek, štátny zástupca. Súdne pojednávanie je naplánované na celý týždeň. Rozsudok by mal padnúť v piatok 22. marca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy