Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Egyptské ministerstvo zachvátil obrovský požiar! Skrat či demonštranti?
Zdielať na

Egyptské ministerstvo zachvátil obrovský požiar! Skrat či demonštranti?

Až sedem podlaží je v ohni! Ministerstvo vnútra v Egypte zachvátil požiar zatiaľ z neznámych dôvodov. Oheň však z budovy začal stúpať po skončení pokojných protestov v Káhire. Protestanti odmietajú, že by mali s ohňom niečo spoločné.

AKTUÁLNE: CNN informovalo, že niektorí videli po budove parlamentu šplhať sa protestujúcich. Hovorca ministerstva Alla Mahmoud však príčinu v demonštrantoch nevidí. "Tí do budovy nevstúpili. Predpokladám, že išlo o elektrický skrat kdesi vnútri budovy, pretože požiar začal na vrchných poschodiach. Hustý dym by zase mohlo vysvetliť to, že sa tam nachádzajú policajné uniformy a starý nábytok." Oheň sa po budove rozšíril v priebehu hodiny.

Na VIDEU vidno, ako z niekoľkoposchodovej budovy ministerstva stúpajú k oblohe obrovské plamene a čierny dym. Vidno tiež ľudí, ako utekajú čo najďalej od ohňa a snažia sa budovu opustiť.

Požiar nasledoval po pokojných protestoch, ktorých sa zúčastnilo tisícky ľudí, väčšina z nich zamestnancov ministerstva a policajných príslušníkov. V protestoch, ktoré sa odohrávali pred ministerstvom, demonštranti kráčali až na námestie Tahrir, a ich požiadavkou bolo zvýšenie miezd.

Žeby však mali niečo spoločné s požiarom, odmietajú. Podľa nich požiar vznikol niekde vovnútri budovy. 

cnn

Najčítanejšie správy