Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: V Líbyi to stále vrie! Ulicou sa ozývala streľba!
Zdielať na

VIDEO: V Líbyi to stále vrie! Ulicou sa ozývala streľba!

V Líbyi to stále vrie! Zahraničné agentúry uverejnili video, na ktorom ozbrojení muži prinútili dvoch civilistov aby si ľahli na zem. Ulicou sa ozývala streľba.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré ukazuje ozbrojencov ako strieľajú na ulici. Pri ich nohách ležia dvaja ľudia na zemi. Podľa agentúry Reuters, ktorá toto video zverejnila, ostreľovači by mali patriť k milíciám líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Po streľbe prišli na miesto dve autá, ktoré naložili mužov ležiacich na zemi. Zrejme ide o nahrávku z mobilného telefónu.

Pozrite si šokujúce video!

Povstalecká armáda má pod kontrolou mesto Záwija

Protivládne sily podporované jednotkami povstaleckej armády získali pod kontrolu mesto Záwíja, ležiace len približne 50 kilometrov západne od Tripolisu. Toto 200-tisícové mesto je síce obkľúčené silami lojálnymi dlhoročnému vládcovi Muammarovi Kaddáfímu - centrum mesta však už kontrolujú protivládni vzbúrenci a jednotky s nimi spriaznené.

V Záwíji podpálili fakľami policajné stanice a všade sú popísané protikaddáfíovské grafiti. Mnoho budov v meste je posiatych dierami po nábojoch. "Kaddáfí, preč!" skandovali stovky ľudí v centre Záwíje, kde sú rozostavené tanky obsluhované vzbúrencami.

Hlavné mesto Tripolis zostáva naďalej pod kontrolou jednotiek verných Kaddáfímu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy