Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zamrznutá Británia! Uviazli tu tisícky ľudí
Zdielať na

Zamrznutá Británia! Uviazli tu tisícky ľudí

Tony snehu, teploty hlboko pod nulou, mráz na cestách. Takto vyzerá zima vo Veľkej Británii. Mrázik jej dal zabrať, no veľké množstvo ľudí sa práve preto môže rozlúčiť s Vianocami v kruhu najbližších. Uviazli totiž na letiskách so zrušenými letmi alebo vo vlakoch uprostred "bielej tundry"...

Situácia na letiskách sa nezlepšila. Tisíce pasažierovniekoľko dní čakajú na svoj let na najrušnejšom medzinárodnom letisku Heathrow v Londýne. Prílety aj odlety boli odložené alebo zrušené. Britská vláda už oznámila, že ruší obmedzenia nočných letov. Dúfajú, že sa im tak podarí cestujúcich z omeškaných letov dopraviť do Vianoc domov.

Dlhé hodiny vonku v tuhej zime prestáli aj tisíce cestujúcich čakajúcich na vlak Eurostar, ktorý spája Britské ostrovy cez tunel s európskou pevninou. Železničná spoločnosť ich vyzvala, aby zvážili zrušenie svojej cesty. Eurostar totiž musel pre sneh a ľad spomaliť, kvôli čomu sa cesta z Paríža do Londýna predĺžila o dve hodiny.

Plné sú tiež trajekty a lodná doprava.

Navyše sa prerušilo vlakové spojenie medzi Londýnom a severovýchodom krajiny kvôli poškodeniam nadzemného elektrického vedenia. Stovky ľudí tak uviazli v šiestich vlakoch v rôznych lokalitách na východe Anglicka. "Všetky vlakové spojenia do a z londýnskej stanice King´s Cross sú pozastavené po zvyšok dňa," uviedla železničná spoločnosť East Coast.

Najčítanejšie správy