Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opitý exminister vraj spal na stole!
Zdielať na
Zahraničie

Opitý exminister vraj spal na stole!

Zdroj: SITA/Michal Burza

Exminister vraj zaspal na stole po vypití nadmerného množstva alkoholu

Bývalý predseda ČSSD sa pokúsil vrátiť mu zosmiešnenie svojej osoby a prítomným novinárov rozpovedal príhodu o Schwarzenbergovi. Tú mu povedal Pavel Dostál, ktorý bol jej priamym svedkom. Bývalý minister zahraničných vecí údajne zaspal na oslave na stole po požití nadmerného množstva alkoholu a jeden z okoloidúcich hostí sa ho opýtal: "Ako sa máte, pán gróf?". Na to Schwarzenberg odpovedal: "Knieža, vy vole!"

Schwarzenberg predtým povedal, že Zeman bol podľa jeho názoru "jeden z najinteligentnejších premiérov, akých táto zem mala a keby tak nepil, tak by bol naozaj dobrý premiér". Ako povedal, "bohužiaľ ten stres nevydržal, ale myslím, že sa v tom obmedzil a už nemá tak opuchnutú tvár, ako mal vtedy, keď bol premiérom". Predseda strany TOP 09 v reakcii na Zemanov vtip povedal, že ho pozná, ale takúto historku si nepamätá.

Obaja českí lídri potvrdili, že sa vo štvrtok stretli a veci vyriešili. Zeman na záver na tému alkoholu vytiahol príklad bývalého britského premiéra Winstona Churchilla a nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

"Churchill vypil denne tri fľaše whisky, vyfajčil osem cigár a vyhral vojnu, Hitler nepil, nefajčil, bol vegetarián a zastrelil sa v kryte," glosoval Zeman.

Zdielať na

Najčítanejšie správy