Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Do Varšavy previezli ďalších 34 tiel
Zdielať na
Zahraničie

Do Varšavy previezli ďalších 34 tiel

Zdroj: TASR/AP/Alik Keplicz

Medzi nimi sú aj expredseda Sejmu, ombudsman či šéf bezpečnostného úradu

Medzi obeťami, ktorých telá sa dnes vrátili do vlasti, sú okrem iných napríklad šéf organizácie venujúcej sa krajanom v zahraničí, bývalý predseda Sejmu Maciej Plažyňski, ombudsman Janusz Kochanowski, vedúci predstaviteľ poľského Ústavu pamäti národa Janusz Kurtyka, šéf bezpečnostného úradu, exminister obrany Alexander Szczyglo, legendárna postava nezávislých odborov Solidarita Anna Walentynowiczová, ako aj niektorí zákonodarcovia.

Podobne ako pri stredajšom prevoze telesných pozostatkov 30 obetí sa na vojenskom letisku vo Varšave uskutoční  privítanie s vojenskými poctami. Smútočná kolóna vozidiel potom ulicami poľskej metropoly zamieri do športovej haly Torwar.

V priebehu dneška už do Varšavy previezli aj telesné pozostatky posledného poľského prezidenta v exile Ryszarda Kaczorowského (90), ktorý našiel smrť takisto vo vraku havarovaného lietadla TU-154M.

Vo Varšave sa dnes očakáva prílet vojenského prokurátora, ktorý privezie do krajiny jednu z čiernych skriniek spomínaného stroja. V Moskve do dnešného rána identifikovali telesné pozostatky 71 zosnulých. Ďalší prevoz telesných pozostatkov obetí sa očakáva v piatok.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy