Skoro jasno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
AKTUÁLNE: V Taliansku sa počet obetí zemetrasenia zvýšil na 92
Zdielať na

AKTUÁLNE: V Taliansku sa počet obetí zemetrasenia zvýšil na 92

Taliansko sa prebudilo do tragického rána.

Tlačová agentúra ANSA uviedla, že štyri deti zomreli v L'Aquile, kde sa zrútili viaceré budovy, vrátane študentskej ubytovne. Poškodená je aj miestna katedrála.

Starosta mesta Massimo Cialente uviedol, že ďalší dvaja ľudia prišli o život v susednom mestečku Fossa. Nezvestných je niekoľko ľudí. Viacero obyvateľov utrpelo zranenia.

REUTERS

V L'Aquile pátrajú v troskách domov po prípadných ďalších obetiach. Taliansky úrad civilnej ochrany oznámil, že poškodené alebo zničené sú stovky budov, tisíce ľudí tak ostane bez strechy nad hlavou. Miestne úrady už upozornili obyvateľov, aby sa vzdialili z postihnutých oblastí. Podľa talianskych médií strávi nasledujúce dni mimo svojich domovov 50 až 60 tisíc obyvateľov.

Úsek hlavnej cesty medzi L'Aquilou a Rímom uzavreli, na mnohých miestach došlo k prerušeniu elektrického vedenia a telefónneho spojenia. Americký geologický ústav informoval, že centrum otrasov sa nachádzalo 95 kilometrov severovýchodne od Ríma, v hĺbke 10 kilometrov. K zemetraseniu došlo okolo 3.35 h nášho času, následne sa objavili dodatočné otrasy.

REUTERS

Hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Ján Škoda potvrdil, že medzi obeťami ani zranenými osobami nie sú žiadni Slováci.

Epicentrum zemetrasenia s magnitúdou 6,3 sa nachádzalo blízko mesta L'Aquila v horskom regióne Abruzzo, otrasy bolo cítiť aj v Ríme.

REUTERS

REUTERS

REUTERS

TASR

REUTERS

TASR/Sandro Perozzi

TASR/Sandro Perozzi

Najčítanejšie správy