Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lakomý Iránec musí kúpiť manželke 124-tisíc červených ruží
Zdielať na
Zahraničie

Lakomý Iránec musí kúpiť manželke 124-tisíc červených ruží

Zdroj: Bill Tyne/ilustračné

Manželka Iránca tvrdí, že jej manžel bol celé ich manželstvo lakomý. A teraz za to zaplatí červenými ružami.

Údajne príliš lakomého manžela pohnala jedna Iránka pred súd, ktorý rozhodol, že jej musí kúpiť 124-tisíc červených ruží v hodnote v prepočte za 3,9 miliónov korún. Informoval o tom iránsky denník Entechab.

Handžamé sa po desiatich rokoch manželstva rozhodla požadovať svoje veno, aby potrestala svojho "príliš lakomého" manžela. "Vzali sme sa pred desiatimi rokmi, ale čoskoro som si uvedomila, že je Šahín lakomec. Keď ideme do reštaurácie, odmieta mi dokonca zaplatiť kávu," vyhlásila Handžamé.

Šahín pred súdom vyhlásil, že môže kupovať len päť ruží denne. "To sú tie jej miliardárske priateľky, kto jej takú myšlienku nasadili do hlavy," protestoval manžel.

Súd rozhodol, že Šahínovi obstavia dom v hodnote v prepočte za viac než jeden milión korún, dokiaľ všetkých 124-tisíc ruží nekúpi.

Podľa iránskeho zákona môže manželka žiadať počas manželstva svoje veno a jej manžel je povinný jej ho vyplatiť. Iránske ženy v posledných rokoch požadujú v manželských zmluvách astronomické čiastky dosahujúce v prepočtte až niekoľko miliárd korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy