Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kolumbijským mestom Cali otriasli výbuchy
Zdielať na
Zahraničie

Kolumbijským mestom Cali otriasli výbuchy

V stredu otriasli kolumbijským mestom Cali nachádzajúcom sa približne 400 kilometrov západne od hlavného mesta Bogota tri explózie. <b>VIDEO: zábery po výbuchu</b>

V stredu otriasli kolumbijským mestom Cali nachádzajúcom sa približne 400 kilometrov západne od hlavného mesta Bogota tri explózie.

Žiadne úmrtie, alebo zranenia našťastie neboli zaznamenané, no výbuchy vážne poškodili budovu banky. Dvaja ľudia, ktorí sa pravdepodobne spolupodieľali na výbuchoch sú už podľa vyjadrenia miestnej polície zadržaní.
 
Guvernér Západnej Provincie Cauca, Juan Carlos Abadia informoval, že budú urýchlene zvýšené bezpečnostné opatrenia. "Nemôžeme jednoducho dovoliť, aby sa takéto veci stávali aj naďalej," povedal Abadia.

Guvernér tiež povedal, že armáda a aj federálna polícia sa domnieva, že útoky boli odplatou za zatknutie hlavy povstalcov Revolučných ozbrojených síl Kolumbie ( FARC ) Manuela Cepada Vargasa.

Bezpečnostné opatrenia v meste Cali boli ihneď po útokoch zvýšené, miestna polícia v súvislosti s udalosťou zdvojnásobila hliadky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy