Jasno
17°
Bratislava
Nové video v prípade Bhuttová
Zdielať na
Zahraničie

Nové video v prípade Bhuttová

Pakistanská spravodajská televízia odvysielala amatérske video, ktoré zachytáva posledné okamihy života Benazir Bhuttovej. <b>VIDEO: ako zomrela Bhuttová?</b>

Pakistanská televízna stanica Dawn News dnes odvysielala amatérske video, ktoré ukazuje moment vraždy Benazir Bhutto. Na videu vidieť Bhuttovú, ako stojí v aute, v ďalšej chvíli sa už stráca z obrazu. Vyšetrovatelia teraz dúfajú, že im video pomôže ozrejmiť pozadie Bhuttovej vraždy.

Vláda vydala správu, podľa ktorej Bhuttová zomrela na následky úrazu hlavy, ktoré utrpela, keď sa šla ukryť pred atentátnikmi.

Toto vysvetlenie však medzi Pakistancami vyvolalo vlnu nevôle. Do prípadu sa zapojila aj britská Scotland Yard, ktorá by mala pomôcť objasniť prípad.

Analytici sú však skeptickí, a nepredpokladajú, že budú Briti mať dobré podmienky k práci. Navyše pakistanská vláda nechala miesto činu ihneď po incidente vyčistiť, čo sťaží maximálne pátranie po stopách.

Prezident Mušharaf obviňuje z vraždy Bhuttovej spojencov Al-kaidy, mnohí Pakistanci však z vraždy vinia samotného prezidenta.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy