Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nový rok vítaný celým svetom
Zdielať na

Nový rok vítaný celým svetom

Oslavy vítania Nového roka máme už za sebou. Pripomeňme si ohňostroje, ktoré rozžiarili oblohu na celom svete. <b>VIDEÁ: Ohňostroje v mestách po celom svete</b>

Prelom už teraz predchádzajúceho roka 2007 a terajšieho nového roka 2008 máme už za sebou. Pripomeňme si, ako bol Nový rok vítaní miliónmi obyvateľov tejto Zeme. Ohňostroje v Londýne, Edinburgu, Berlíne, Moskve, Paríži, New Yorku, Seattli, San Francisku, Las Vegas a Riu de Janeiru ožiarili oblohu na niekoľko dlhých slávnostných minút.

REUTERS

Až neuveriteľných 350.000 ľudí zaplnilo ulice hlavného mesta Anglicka, aby si vychutnali posledné sekundy pred rozozvučaním zvonu Big Ben a slávnostne odštartovali začiatok Nového roka.

Párty v uliciach v Edinburgu sa zase zúčastnilo vyše 100.000 ľudí. Tradičný škótsky silvester sa nazýva tiež Hogmanay.

Berlínsku - jednu z najväčších v celej Európe - párty si aj napriek silným mrazom nenechalo ujsť až 800.000 Nemcov, ktorý do hlavného mesta poputovali, aby uvideli ohňostroj pri Brandenburger Tor.

REUTERS

Na Červenom námestí v Moskve a pred Eiffelovkou v Paríži si ľudia štrngali pohárikmi šampanského a bozkom privítali Nový rok. Slávnostná nálada vyše jedného milióna ľudí sa udržala aj v New Yorku, konkrétne na Time Square, kde sa oslavovalo už od rána.

Napokon ohňostroj si užívali aj na západnom pobreží Ameriky - v San Francisku a Las Vegas.

16-minútovým ohňostrojom privítali Nový rok tiež vyše milióna ľudí na oslavách na pláži Copacabana v Rio de Janeiro.

Najčítanejšie správy