Polojasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Kanadu a Spojené štáty postihla snehová búrka
Zdielať na
Zahraničie

Kanadu a Spojené štáty postihla snehová búrka

Zdroj: SITA/Dušan Hein

V Kanade bol obzvlášť zasiahnutý juhovýchod provincie Ontario, juh Quebeku a okolie Ottawy a Montrealu, v USA štáty od Maine po západný New York.

Východnú Kanadu a severovýchod Spojených štátov dnes postihla veľká snehová búrka, ktorá vyvolala kalamitu v doprave i ďalších oblastiach života. V Kanade bol obzvlášť zasiahnutý juhovýchod provincie Ontario, juh Quebeku a okolie Ottawy a Montrealu, v USA štáty od Maine po západný New York.

V týchto oblastiach napadalo miestami 20 až 35 centimetrov snehu, skolabovala doprava letecká aj cestná, mnoho škôl zrušilo vyučovanie. Iná, dažďová búrka zasiahla v tom čase tiež tichomorské pobrežie oboch štátov, v USA najmä Oregon a Washington, v Kanade provinciu Britská Kolumbia.

Snehová búrka prinútila zrušiť alebo odložiť väčšinu letov z Montrealu, zasiahnutá bola tiež prevádzka letiska v Ottawe. Silný vietor znižoval viditeľnosť na cestách, čo spôsobilo mnoho dopravných nehôd. Stovky škôl v Quebeku zrušilo vyučovanie. Veľké mestá na čele s Montrealom nasadili na odpratávanie snehu z ulíc stovky pluhov, tie však na intenzitu sneženia nestačili. Po meste sa dalo vrstvou snehu na chodníkoch pohybovať iba pešo, napísala agentúra AFP.

V susedných oblastiach Spojených štátov bola situácia podobná. Medzinárodné letisko Portland v štáte Maine prerušilo prevádzku, štáty Vermont, New York a Massachusetts hlásili stovky dopravných nehôd. Školy v postihnutých oblastiach zrušili vyučovanie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy