Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Idúce metro narazilo do stojacej súpravy. 170 zranených!
Zdielať na

Idúce metro narazilo do stojacej súpravy. 170 zranených!

SOUL / V stanici metra juhokórejskom Soule sa zrazili dve súpravy metra. Jedna z nich zastavila v stanici kvôli technickým problémom, druhá do nej narazila zozadu. Jeden z vlakov sa následne vykoľajil. Zranenie utrpelo najmenej 170 ľudí, píše agentúra Reuters.

Dvere otvárali násilím

Svedkovia uviedli, že jeden z vlakov práve odchádzal zo stanice, keď do neho zozadu narazila prichádzajúca súprava. Cestujúci si spôsobili zranenie v čase, keď vyskakovali zo súpravy na koľajnice. Nikto nie je v ohrození života.

Hlásenie v súprave síce vyzvalo cestujúcich, aby zostali na miestach, väčšina ho ale ignorovala. "Cestujúci si násilím otvárali dvere, aby sa dostali von," povedali svedkovia, ktorých citovala agentúra Reuters.

Kapitán sa zachránil

Nehoda vyvolala spomienky na katastrofu juhokórejského trajektu, ktorý sa pred dvoma týždňami potopil so stovkami ľudí na palube. Cestujúcich tvorili predovšetkým stredoškoláci, ktorí boli na výlete.

Výpoveď zbabelého kapitána nájdete v priloženej reportáži:

Keď sa trajekt začal nakláňať, posádka lode vyzvala cestujúcich, aby zostali vo vnútri lode, odkiaľ sa ale nemali šancu zachrániť. Väčšina posádky vrátane kapitána loď opustila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy