Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matka (26) spitá ako čík. Synček (6) sa dovolal pomoci po dvoch dňoch
Zdielať na

Matka (26) spitá ako čík. Synček (6) sa dovolal pomoci po dvoch dňoch

POĽSKO/BARTOSZYCE / Chúďa chlapča! Nič iné človeku pri tomto príbehu ani nemôže napadnúť. 6-ročný syn sa pozerá na do bezvedomia spitú 26-ročnú mamu a nedarí sa mu dovolať pomoci...

Hladinu v poľskom meste Bartoszyce dnes v noci rozvírila dráma, v ktorej hral hlavnú úlohu 6-ročný chlapec Kacper. Ten dvakrát telefonoval na políciu s úpenlivou prosbou o pomoc. Nevedel si dať rady, keď sa jeho "podarená" mama spila ako čík. Policajti, samozrejme, okamžite vyslali za chlapčaťom hliadku.

Mama, kamarátka a nejaký pán...

Celý príbeh však má hlbšie pozadie v tom, že Kacper premiérovo volal na políciu už v utorok, do telefónu ale nedokázal povedať, kde býva. A tak sa trápil pri opitej mame ešte dva dni, kým opäť zavolal políciu v noci zo štvrtka na piatok. Vravel: "Moja mama je opitá. Išla spať s kamarátkou a spolu s nimi aj nejaký pán. Som sám a bojím sa."

Presnú adresu Kacperovho bydliska policajti stále nevedeli identifikovať, no do okolia sa vydala hliadka. Duchaprítomný chlapček neváhal a vyšiel na ulicu. Oveľa horšie bolo, že bez topánok a iba v slipoch a krátkom tričku. No vonku boli niekoľkostupňové mrazy.

Mama je v cele, hrozí jej 5 rokov

Keď policajti vošli do bytu, naskytol sa im "úžasný" pohľad: 26-ročná chlapcova matka ležala v bezvedomí v posteli a jej rovnako stará kamarátka sa držala na nohách len s vypätím všetkých síl. Z alkoholickej kómy prebrali Kacperovu mamu až privolaní záchranári a momentálne sa nachádza v cele predbežného zadržania. Podľa poľských zákonov jej hrozí až 5-ročný pobyt za mrežami.

Aká matka, taká Katka...

Policajti potom už zistili aj to, že stará mama malého Kacpera býva iba o ulicu ďalej. Pôvodne mali v pláne zveriť chlapca do jej starostlivosti, keď k nej však zavítali, zistili, že bola rovnako smädná ako jej dcéra... Bola tiež spitá pod obraz boží! "Bojím sa, do detského domova ale ísť nechcem," povedal Kacper policajtom. Vzhľadom na to, že sa oňho nemal kto postarať, dočasne ho umiestnili do náhradnej rodiny.

Autentický - a zároveň veľmi smutný - chlapcov telefonát aj so slovenskými titulkami si môžete vypočuť na našom zvukovom zázname. 

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Opitá_žena_fľaša_popolník

ISIFA - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy