Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
O znovuzrodenú Nokiu 3310 je extrémny záujem
Zdielať na

O znovuzrodenú Nokiu 3310 je extrémny záujem

BRATISLAVA / Novodobá Nokia 3310 je zásahom do čierneho pre znovuzrodenie značky. Vo Veľkej Británii je o ňu v predpredajoch rekordný záujem. Väčší ako o akýkoľvek špičkový smartphone z poslednej doby.

Nový majiteľ značky Nokia, spoločnosť HMD Global, si dobre spočítala, ako sa vrátiť na scénu. Na veľtrhu MWC v Barcelone predstavila novodobú Nokiu 3310, ktorá názvom aj dizajnom pripomína ikonický mobil zo začiatku tisícročia. Spomienky za 3310 vyvolali u ľudí extrémny záujem, ktorý sa podpísal o záujem o mobilné telefóny už v predpredajoch.

Najväčší britský predajca mobilných telefónov Carphone Warehouse zaznamenáva obrovský záujem o znovuzrodenú ikonu. Predajca oznámil, že o novú Nokiu je v predpredaji záujem desaťnásobne väčší ako o akýkoľvek iný mobil alebo smartphone, ktorý bol kedy uvedený na veľtrhu MWC.

Na barcelonskom veľtrhu pritom boli v minulosti predstavené špičkové Samsungy aj iné vrcholné smartphony ostatných značiek. Nová Nokia 3310 je pritom len obyčajný tlačidlový mobil so základnými funkciami.

Analytici však upozorňujú, že záujem o novú jednoduchú Nokiu môže zatieniť ostatné predstavené smartphony s obnovenou značkou Nokia. Tie by mali pre nového vlastníka znamenať hlavný zdroj príjmov, keďže nový model 3310 je lacný mobil za zhruba 65 eur, na ktorom výrobca veľa nezarobí.
Záujem o novodobú klasiku by bol aj mimo Európy. Lenže nová Nokia 3310 podporuje zatiaľ len európskej siete GSM.

Súvisiace články