Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Apple predstavil nový iPhone aj novinku Apple Watch
Zdielať na

Apple predstavil nový iPhone aj novinku Apple Watch

SAN FRANCISCO / V utorok o siedmej hodine večer SELČ sa po celom svete spustila horúčka. Spoločnosť Apple predviedla nový iPhone 6, väčší iPhone 6 Plus či novinku Apple Watch. Premiéra sa konala v americkej Kalifornii, kde spoločnosť Apple sídli.

Premiéra nového iPhone sa začala rekapituláciou úspechov Stevea Jobsa a zhrnutím najvýznamnejších momentov firmy. 

Následne nadšení fanúšikovia firmy Apple mali možnosť prvýkrát vzhliadnuť nový iPhone 6 a iPhone 6 plus. Oba majú zaoblený dizajn a hliníkové telo. Displej má uhlopriečku 4,7 palca (12 cm) v prvom prípade a 5,5 (14 cm) u väčšieho z iPhonov. 

Rozlíšenie je 1334 x 750 u menšieho a 1920 x 1080 u väčšieho. Oba sú tenké, merajú 6,9 milimetra resp. 6,71 milimetra, píše iDnes

Fotoaparát ostal pri rozlíšení 8 megapixelov. Nový software má mať na svedomí krajšie farby. 

SITA

Vďaka novému vylepšenému gyroskopu bude telefón ešte presnejšie napájať panoramatické fotografie. Oba modely budú mať rovnaké fotoaparáty, akurát že Plus dostane stabilizáciu obrazu.

Nahrávanie videa funguje vo Full HD pri 30 či 60 snímkach za sekundu.

Novinkou bude Timelaps mod pre fotografovanie a pre nahrávanie videa bude bez problémov fungovať  priebežné zaostrovanie.

Pozrite si video z prezentácie:

Aj pre najnáročnejších

Vybrať si môžete z troch farieb - zlatej, striebornej a šedej.

Oba modely sa budú predávať s iOS 8, ktorý má množstvo nových funkcií. Za nový model iPhone 6 zaplatíte 199 dolárov (16GB), 64 GB bude stáť 299 a 128 GB 399 dolárov. Model Plus je o sto dolárov drahší, píše techradar

Firma predstavila aj očakávanú novinku Apple Watch. Nové obdĺžnikové hodinky s množstvom remienkov podľa chuti užívateľov. Dostupné budú aj vo verzii 18 karátového zlata a v dvoch veľkostiach.

SITA

SITA