Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Takto vyzerá auto za viac ako milión eur!
Zdielať na

Takto vyzerá auto za viac ako milión eur!

BRATISLAVA / Kúsok, na ktorý sa v tejto chvíli pozeráte stojí toľko peňazí, že ak by ste si odteraz začali odkladať 2 666 eur mesačne, môžete si ho kúpiť za 50 rokov. Otec tejto krásky, svetoznámy konštruktér Horacio Pagani je na návšteve v Bratislave a tak nám nedalo sa nespýtať, ako na takúto sumu vôbec prišli.

Dizajn auta vytvoril Horacio Pagani

1 600 000 €! Za túto sumu by sme mohli mať luxusný 5-izbový byt v Bratislave, alebo menšiu vilu mimo nej, pár o čosi menej luxusných áut a celoživotné zabezpečenie.

"Je to exotické auto, ktoré bolo vyrábané z drahých materiálov. Je tam drahá karbónová konštrukcia, výkonný motor, " hovorí redaktor STOP magazínu Martin Baláž.

Len vďaka exkluzívnej návšteve Horacia Paganiho osobne, môžeme povedať, že Huayra jazdila aj po slovenských cestách a dokonca parkuje v jednom z bratislavských hotelov. 

Okolie auta strážia nekompromisní ochrankári a výrazná červená páska. Veď aj drobný škrabanček by nás, obyčajných ľudí, zadĺžil na niekoľko rokov. Toto je luxus, ktorý si môže dovoliť iba 40 vyvolených ročne.

Zrkadlá v tvare ženského oka

"Zrkadlá som navrhol v tvare ženského oka. Celý dizajn je inšpirovaný ženským telom a jeho krivkami. To bola moja hlavná inšpirácia," hovorí dizajnér automobilu Horacio Pagani.

Dáme vám aj niekoľko dôvodov, prečo takéto auto nepotrebujete. "Úložný priestor tohto auta je veľmi malý. Ak vôbec nejaký je," dodal Martin Baláž.

Žerie neuveriteľných 15 litrov na 100 km, takže oveľa viac. Za poistku by ste každý rok mohli mať úplne nové luxusné auto. "Poviem vám to len orientačne. Ročná havarijná poistka by stála asi 27 500 eur," tvrdí hovorkyňa poisťovne Erika Barkolová.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články