Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vandali úradovali! V obci zničili všetky nové značky
Zdielať na

Vandali úradovali! V obci zničili všetky nové značky

ROŽŇAVA / V Krásnohorskom Podhradí (okr. Rožňava) umiestnili po uliciach dopravné značky zákaz státia. Na svojom mieste však nevydržali ani týždeň. Starosta tuší, kto ich mohol zničiť.

"Nové" dopravné značky

V Krásnohorskom Podhradí neďaleko Rožňavy majú nový druh značiek. Namiesto štandardne vyzerajúcich značiek zákazu státia v kombinácii červeno-modrej, majú značky čierne.

"Boli zamaľované čiernym sprejom a teraz cez víkend ich nejakí vandali úplne zničili, čiže ľahli na zem," opisuje udalosti starosta obce Peter Bollo.

Kľučkovanie po cestách

So žiadosťou o tieto dopravné značky prišli samotní obyvatelia obce. Samospráva im vyhovela a značky osadila, keďže prejazd obcou bol komplikovaný. Problémy prejsť ulicami obce mali hlavne hasiči či sanitky.

"Tam každý stojí vonku, keď ide tadiaľ človek, tak musí kľučkovať," posťažoval sa obyvateľ obce. Dopĺňa ho aj starosta. "Nám na miestnych komunikáciách postávali, resp. zaberali vozovku z jednej aj z druhej strany stojace vozidlá."

Namiesto značiek prázdne tyče

Kvôli jednoduchšiemu prejazdu obcou teda samospráva osadila celkom 5 dopravných značiek. Vandali však nezaháľali a všetky ich zničili. Nielenže ich pomaľovali, niektoré z obce jednoducho zmizli a na uliciach sa dnes nachádzajú len prázdne tyče. V obci teda neostala ani jediná značka s označením zákaz státia. Samospráve vznikla finančná škoda, preto situáciu už začala aj riešiť.

"Ja sa čudujem, že takí ľudia ešte existujú. Niečo sa urobí a oni to hneď zničia," ponosuje sa obyvateľ.

Leniví obyvatelia

Či bolo osadenie značiek označujúcich zákaz státia v obci rozumné rozhodnutie, závisí od názoru. Pre mnohých obyvateľov totiž táto dopravná znaka znamená, že nemôžu parkovať na ulici pred svojimi domami.

"Stoja vonku, sú takí leniví ľudia, čo vôbec nezaparkujú počas celého roka svoje auto do dvora," opisuje obyvateľ. "Na druhej strane, keď náhodou príde návšteva, museli by auto dať do dvora a to je asi pre niektorých zaťažujúce."

"Poniektorí ľudia stoja popri ceste, lebo sú leniví otvoriť bránu a zaparkovať do svojich vlastných dvorov," potvrdzuje slová obyvateľov aj starosta.

Trestné oznámenie

Keďže sú všetky značky zničené, starosta podal na polícii trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Je však presvedčený, že páchateľmi boli samotní obyvatelia obce. "Áno, myslím si, že za vandalizmus v obci môžu obyvatelia," potvrdil starosta.

Téme sa venuje reportérka Martina Molčanová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy