Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vandal odstrelil bezpečnostnú kameru. Niečo chystá, myslí si obyvateľka Krtíša
Zdielať na

Vandal odstrelil bezpečnostnú kameru. Niečo chystá, myslí si obyvateľka Krtíša

VEĽKÝ KRTÍŠ / Bezpečnostné kamery vo Veľkom Krtíši musia niekomu veľmi prekážať. A to až tak, že dve z nich sa pokúsil zničiť. Neznámy vandal úplne vyradil z prevádzky kameru, ktorá monitorovala centrum mesta.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Kamera muža nasnímala

"Stalo sa to v rovnaký deň, v rovnakom čase v rozpätí piatich minút," uviedla hovorkyňa mestského úradu vo Veľkom Krtíši Erika Grega. "Pri jednej kamere je škoda 2 750 €. Škoda druhej kamery ešte nie je vyčíslená," dodala.

Jedna z kamier dokonca podozrivého muža aj zachytila. Prišiel na aute, vystúpil a na kameru niečo namieril. Pravdepodobne to bola zbraň, to však musí potvrdiť expertíza. "Pravdepodobne výstrelom z presne neurčenej zbrane došlo k poškodeniu šošovky. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa KR PZ banská Bystrica Mária Faltániová.

Obyvateľka: na niečo sa chystá

Kameru na námestí sa mu síce podarilo úplne zničiť, druhá je však aj napriek jeho snahe, stále funkčná. Dôvodov na toto konanie mohol mať hneď niekoľko. Zábery z kamier ho mohli v minulosti z niečoho usvedčiť, alebo sa na niečo protiprávne chystá a nechce byť pri tom videný.

Je však možné aj to, že nemal vôbec žiadny dôvod a išlo len o obyčajnú frajerinu. "Ja si myslím, že niečo si pripravuje," hovorí obyvateľka Veľkého Krtíša.

Odstrelená kamera v Lučenci

O jednu z mestských kamier prišli tento mesiac aj Lučenčania a to takým istým spôsobom. Bola nainštalovaná na budove obvodného úradu vo výške asi 25 metrov, strelec ju zničil jedným výstrelom. Hneď na druhý deň ju nahradili novou.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy