Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Medúza, veľrybia placenta alebo mýtický tvor?
Zdielať na

VIDEO: Medúza, veľrybia placenta alebo mýtický tvor?

Medúza alebo nový, ešte neobjavený a nepomenovaný živočích? Video, urobené v hlbinách mora zachytáva na svojich záberoch veľmi divného tvora, ktorý vyvolal medzi vedcami poriadne špekulácie.

Video na známom portáli youtube.com rozpútalo množstvo špekulácií. Podľa prvých teórií vedcov, by mohol byť na záberoch špecifický druh medúzy, ktorý vidieť len sporadicky. 

Medúza alebo placenta?

Ich špekulácie však narúša fakt, že tento podivný tvor má mäsitý prívesok, vlastné orgány a zvláštne šesťuholníky na povrchu. Tie však medúzy nemajú. Špekulácie hovorili aj o tom, že môže ísť o placentu veľryby.V hre bol aj mýticky tvor Cthulhu, čo je podľa fiktívny, obrovský netvor vyskytujúci sa v dielach H.P. Lovercrafta a niektorých jeho epigónov. 

Je často zmieňovaný pre svoj neopísateľne hrozivý vzhľad, obrovské rozmery a hrôzu, ktorú budí. Cthulhu je často zmieňovaný v anglickej sci-fi a fantasy ako niečo extrémne desivé či ako extrémne zlo.

Video zaplavilo Youtube

Video s týmto "netvorom" zaplavilo Youtube. Pod jedným z nich sa píše, že experti potvrdili, že ide o medúzu s latinským názvom Deepstaria enigmatica z rodu Umlaridae, ktorá bola prvýkrát objavená v roku 1967. Tohto bezstavovca je možné nájsť v južnom Atlantickom oceáne.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Deepstaria enigmatica - medúza

youtube.com

Súvisiace články