Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rumun napadol v Žiline muža. Cudzinec vyberal peniaze na falošnú zbierku
Zdielať na

Rumun napadol v Žiline muža. Cudzinec vyberal peniaze na falošnú zbierku

ŽILINA / Surový útok v centre Žiliny počas bieleho dňa. Dvadsaťtriročného Juraja z dediny Malá Čierna zbil muž, ktorý zrejme pochádza z Rumunska. Tento nevinný mladík pritom chcel len pomôcť pri riešení jedného vážneho problému. Agresívny cudzinec totiž klamal ľudí, vyberal peniaze cez falošnú zbierku. Tvrdil, že tieto financie poslúžia ľuďom, ktorí sú nepočujúci.

Celý incident sa začal v obchodnom dome, kde si žilinský viceprimátor všimol podozrivú skupinku, ktorá pýtala od ľudí peniaze. "Videl som v meste opäť vyberačov falošnej zbierky, som ich upozornil na to, aby nerobili túto nekalú činnosť," opísal viceprimátor Patrik Groma. "Upozornil ostatných, že ide o podvod, ten začal byť agresívny, pritom sácal, kopal ho, opľul," opisuje napadnutý mladík Juraj Spitzkopf. 

Mladík mal na mysli neznámenho muža, ktorý sa potom pustil aj do neho. Juraj totiž zavolal na políciu, aby upozornil na to, čo sa stalo.
Brutálny útok videla aj Jurajova priateľka, ktorá povedala, že doteraz cíti pocit strachu, ktorý vtedy prežívala. 

"Páchateľ sa rozbehol od nás preč, potom sa otočil a vrazil mu," hovorí Jurajova priateľka Mária Židuliaková. Agresívny muž mu spôsobil ťažké zranenia.
"Som cítil, že zuby mám hore dole, mám posunutý chrup, museli mi drôtovať ústa, aby som si  zuby zatlačil späť. Zistili, že mám viacnásobnú zlomeninu sánky," vymenoval Juraj. "V súvislosti s predmetnou udalosťou, prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví v súbehu prečinu výtržníctva," informuje hovorca žilinskej polície Radko Moravčík.

Ak sa polícii podarí odhaliť a usvedčiť páchateľa, hrozí mu, že stratí slobodu na päť rokov. "Bol to Rumun tmavšej pleti, vlasy mal naboku vyholené a v strede do vrkoča," opísal Juraj. 

Na konci prázdnin napadol mladík mačetou vlastnú mamu:

Súvisiace články