Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladík (24) zavraždil v dome tri deti, ich matku a babku
Zdielať na

Mladík (24) zavraždil v dome tri deti, ich matku a babku

Zdroj: SITA

PERTH / Austrálska polícia v pondelok obvinila 24-ročného muža, ktorý podľa nej v meste Perth zavraždil tri deti, ich matku a babku. Zatiaľ nie je známe, aký bol medzi obvineným a jeho obeťami vzťah.

Austrálsky súd obvinil v pondelok 24-ročného Anthonyho Roberta Harveyho zo zavraždenia svojej manželky, troch malých detí a ich starej matky v dome v štáte Západná Austrália.

Podľa susedov žila zavraždená matka v dome, v ktorom došlo k tragickej udalosti, s troma deťmi a partnerom. Staršia žena k nim často chodila na návštevu. 

Predpokladá sa, že k štyrom vraždám došlo 3. septembra, posledná zomrela o deň neskôr stará matka, keď prišla do ich domu. Polícia uviedla, že vraždy boli spáchané "tupými nástrojmi a nožmi", nie strelnými zbraňami. Za každú z nich Harveymu v prípade dokázania viny hrozí doživotie.

Násilné trestné činy sú podľa agentúry Reuters v Austrálii relatívne vzácne. V štáte Západná Austrália, ktorého je Perth hlavným mestom, sa ale v poslednej dobe ide už o druhý podobný čin.

https://twitter.com/ABC/status/1039001350414262272

V máji našla polícia v dome v obci Osmington sedem zastrelených vrátane štyroch detí. Prípad z Osmingtonu bol podľa ABC najhorším násilným činom v krajine od masakru v Port Arthurovi v Tasmánii v roku 1996, pri ktorom zahynulo 35 ľudí. Austrália následne v 90. rokoch výrazne sprísnila zákony o držaní zbraní.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade v Humennom. V dome našli telo muža, ktorý ešte deň predtým bol zdravý v práci: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy