Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dievčatko, ktoré utrpelo popáleniny pri požiari v Zakamennom, zomrelo
Zdielať na

Dievčatko, ktoré utrpelo popáleniny pri požiari v Zakamennom, zomrelo

NÁMESTOVO / Na hornej Orave sa na začiatku septembra odohrala dráma. V dome v Zakamennom začala horieť izba, v ktorej spalo dvojročné dievča. Podľa informácií televízie JOJ ju zachraňoval starý otec. Malá Ema, ktorá utrpela vážne popáleniny, v utorok zomrela.

"V predmetnom prípade veci začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Momentálne prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť,“ informuje hovorkyňa polície Jana Balogová. Informáciu o smrti dieťaťa televízii JOJ potvrdil starosta obce Zakamenné Milan Vrábeľ. Najbližší sa s Emkou rozlúčia vo štvrtok o druhej poobede v obci. 

"Tragédia v tom, že majú jediné dieťatko aj vnúča, o ktoré prišli a najmä v takom veku, keď sa všetci z týchto detí tešia," dodáva starosta. Aj keď sa príčina požiaru stále vyšetruje, v Zakamennom sa domnievajú, že za požiar mohla detská vysielačka. "Niečo také v nabíjačke bolo, že zaskratovala a spôsobila požiar," povedal starosta.

Nešťastie sa stalo v dome v Zakamennom, podľa informácii televízie JOJ malé dievča spalo na manželskej posteli v podkroví. Približne len desať minút potom, ako ho uložili do postele na poobedný spánok, sa v podkroví vznietil požiar. 

"Lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti dvojročné dieťatko, ktoré následkom požiaru utrpelo vážne popáleniny tváre a krku v rozsahu druhého a tretieho stupňa. Po preložení na palube vrtuľníka bolo na umelej pľúcnej ventilácii letecky prevezené na kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave," povedala začiatkom septembra hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková. 

Súvisiace články