Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvojročné dievčatko utrpelo vážne popáleniny. Údajne sa vznietil prístroj na monitorovanie detí
Zdielať na

Dvojročné dievčatko utrpelo vážne popáleniny. Údajne sa vznietil prístroj na monitorovanie detí

NÁMESTOVO / Na hornej Orave sa odohrala dráma. Dvojročné dievčatko z horiacej izby podľa informácií televízie JOJ zachraňoval starý otec. Malá Ema utrpela vážne popáleniny - najmä tváre a krku.

V zlom stave bola transportovaná vrtuľníkom do bratislavskej nemocnice. Nie je vylúčené, že príčinou tohto nešťastia bolo vznietenie detskej vysielačky.

Nešťastie sa stalo v tomto dome v Zakamennom, podľa našich informácii malé dievčatko spalo na manželskej posteli v podkroví.

Približne len desať minút potom, ako uložili dievčatko do postele na popoludnajší spánok, v podkroví sa vznietil požiar. Podľa informácii televízie JOJ starý otec rýchlo bežal do izby, rukou rozbil dvere a zachraňoval dieťa.

"Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o veľké zadymenie, nasadili sme prístroje a išli do podkrovia," informoval veliteľ zásahu Emil Durčák. 

Malú Emu s ťažkými popáleninami urýchlene prevážali vrtuľníkom do Bratislavy.

"Lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti dvojročné dieťatko, ktoré následkom požiaru utrpelo vážne popáleniny tváre a krku v rozsahu druhého a tretieho stupňa. Po preložení na palube vrtuľníka bolo na umelej pľúcnej ventilácii letecky prevezené na kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave," povedala hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková. 

Nie je vylúčené, že požiar vznikol z detskej vysielačky.

"Pravdepodobnou príčinou požiaru bola detská vysielačka," povedala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy