Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ženu (29), obvinenú z únosu chlapca v Košiciach, zobrali do väzby
Zdielať na

Ženu (29), obvinenú z únosu chlapca v Košiciach, zobrali do väzby

KOŠICE / Alexandra, ktorá mala v Košiciach z nákupného centra uniesť štvorročného Tomáška sa v sobotu postavila pred súd. Polícia ju obvinila z únosu ešte vo štvrtok. Rozhodovanie o tom, či pôjde za mreže trvalo takmer hodinu.

Alexandra strávila v policajnej cele dva dni, prokurátor žiadal jej väzobné stíhanie, o ktorom rozhodovala sudkyňa košického okresného súdu. Útlu blondínku priviezla na súd policajná eskorta krátko po šestnástej. Hovoriť s novinármi nechcela, listom papiera si zakrývala tvár. 

"Sudkyňa vzala Alexandru do väzby pre obavu, že na slobode by pokračovala v trestnej činnosti," potvrdil Branislav Bujňák z krajského riaditeľstva v Košiciach. Alexandra podala proti rozhodnutiu sudkyne sťažnosť. O tej bude rozhodovať ešte Krajský súd. Na rozhodnutie druhostupňového senátu bude mladá žena čakať za mrežami košickej väznice.

Alexandra v stredu popoludní zobrala malého chlapca za ruku, zatiaľ čo jeho otec platil pri pokladni a odišla. Polícia okamžite po oznámení začala po dieťati aj po neznámej osobe pátrať. Hľadali ho desiatky policajtov a kriminalistov. Žena s dieťaťom nastúpili do MHD, kde ale vodič spozoroval podozrivé ich správanie a kontaktoval políciu. Tej Alexandra tvrdila, že je Tomáškova teta. 

Viac informácii prinesie reportérka TV JOJ Janette Rákošová v KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy