Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Ženu, ktorá v Košiciach uniesla chlapca, obvinili z únosu
Zdielať na

Ženu, ktorá v Košiciach uniesla chlapca, obvinili z únosu

KOŠICE / V stredu dopoludnia vzala neznáma osoba štvorročného chlapčeka bez vedomia jeho rodičov. Nasadla s ním do autobusu MHD a odišla na neznáme miesto. Polícia okamžite začala pátranie.

Otec štvorročného chlapca údajne platil pri pokladni. Podľa neoficiálnych informácií si ho v obchode všimla cudzia žena a zlákala ho k sebe. Následne s ním mala nastúpiť do autobusu MHD.

Tomáškov otec si ale myslel, že sa len niekde zatúlal, najskôr sa ho vybral hľadať do neďalekej predajne hračiek. Keď ho však ani po niekoľkých minútach nikde nenašiel, požiadal o pomoc strážnu službu obchodného domu.

Polícia okamžite po oznámení začala po dieťati aj po neznámej osobe pátrať. Hľadali ho desiatky policajtov a kriminalistov. Pomohli aj bezpečnostné kamery v obchodnom centre a všímavosť vodiča MHD. Ten upozornil na podozrivé správanie cestujúcej s malým dieťaťom, a tak mali policajti stopu. 

Popoludní ich vypátrali na Hlinkovej ulici , autobus, v ktorom sa viezli zablokovalo množstvo hliadok. Ženu okamžite zadržali a chlapca vrátili ustráchaným rodičom. Dieťa našťastie nebolo nijako zranené. "Tomáško bol taký spokojný, on má 4 roky, on je hravý , taký svojský je," uviedol jeho otec. 

Podozrivú osobu zadržali a vyšetrovateľka vykonáva potrebné procesné úkony, ktoré v konečnom dôsledku smerujú k obvineniu podozrivej. 

Z únosu chlapca polícia obvinila 29-ročnú ženu vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach. Podľa doterajších zistení sa žena s dieťaťom pohybovala po rôznych obchodných centrách v Košiciach.

Podozrivá žena policajtom uviedla, že je chlapcova teta, čo sa po preverení nepotvrdilo. Obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia s podnetom na jej väzobné stíhanie. Za tento skutok jej hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy