Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V dome viceprimátora Sládkovičova zasahovala NAKA
Zdielať na

V dome viceprimátora Sládkovičova zasahovala NAKA

SLÁDKOVIČOVO / Hliadka spolu s kukláčmi stojí pred domom, ktorý podľa televízie JOJ patrí viceprimátorovi Sládkovičova.

Policajti len v Sládkovičove zasahovali na viacerých miestach. Policajti od skorých ranných hodín strážili dom viceprimátora. Druhá hliadka bola pri zadnom vchode. Vo vnútri bol v tom čase Alexander Bende. Potvrdil to v telefonickom rozhovore s primátorom mesta, ktorý mu zatelefonoval.

Policajti krátko po siedmej hodine rannej prišli priamo na mestský úrad, kde žiadali súčinnosť pri akcii. Primátor im poskytol hliadku mestskej polície. Prečo zasahovali v dome jeho zástupcu, nám ale už nevedel vysvetliť.

"Poznám ho, spolupracujeme, zodpovedne pristupuje k svojej úlohe zástupcu primátora, len toľko viem, že ako podnikateľ má aktivity v Galante, Sládkovičove, nehnuteľnosti má, ale že bližšie aké aktivity má to neviem," povedal Anton Szabó, primátor Sládkovičva. Policajné hliadky boli aj na Abrahamskej ceste, v sídlach viacerých firiem a v okolitých obciach.

"Národná jednotka finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru môže potvrdiť, že dnešného dňa vykonáva v Trnavskom a Nitrianskom kraji policajnú akciu. Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie," informuje hovorca prezídia Martin Wäldl.

V dome viceprimátora polícia už v minulosti zasahovala. Primátor mesta povedal, že o výsledku vtedajšieho zásahu nebol informovaný.

"Len toľko viem, že bol tam zásah, ale že ako skončil, nemali sme žiadne informácie ako mesto. V tom prípade keď by bol právoplatne odsúdený už nemôže robiť poslanca, nemôže robiť zástupcu primátora, ale takéto prípady sme doteraz nemali," uviedol primátor.

noviny.sk

Pred pár dňami NAKA zasahovala v divadle v Nitre:

Súvisiace články