Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Romantická prechádzka sa skončila telefonátom na políciu
Zdielať na

Romantická prechádzka sa skončila telefonátom na políciu

PREŠOV / Romantická prechádzka okolo Torysy sa skončila telefonátom na tiesňovú linku polície. Mladý párik novomanželov si v rieke všimol lesknúci predmet. Išlo o pištoľ, ktorá bola vo vode podľa všetkého veľmi dlhý čas.

Náhodní okoloidúci prechádzali po moste, keď sa zastavili a pozerali do vody a pozorovali ryby. Keď v tom zrazu vo vode zbadali strelnú zbraň.

Vo vode sa od kovového predmetu odrážali slnečné lúče. Keďže bývajú neďaleko, zabehli domov po gumené rukavice a plastové vrecko. Neboli si istí, či to nie je detská zbraň. "Zobrali sme nejaké rukavice, vošli sme do vody a zistili sme, že to je naozaj pištoľ," hovorí nálezca zbrane Marek. 

Pištoľ už na prvý dotyk a tiež váhou pripomínala skutočnú zbraň. Chýbal v nej zásobník. To už si nálezcovia boli istý, že to môže byť vážne. Romantická prechádzka sa tak skončilo telefonátom na linku 158.

"Nechceli sme urobiť zbytočný rozruch, tak sme to zistili sami," dodáva Marek. Na miesto prišla policajná hliadka. Nájdená zbraň aj mladomanželia skončili ešte večer na policajnej stanici. Kto ju tam zahodil a prečo, sa už asi nedozvieme.

"Ide o plynovú pištoľ, ktorá nepodlieha evidencii. Na Obvodnom oddelení Policajného zboru Prešov – juh bol spísaný záznam o náleze veci," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy