Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Voda im zateká do izieb. Firma opravuje strechu práve v období, keď najviac prší
Zdielať na

Voda im zateká do izieb. Firma opravuje strechu práve v období, keď najviac prší

SNINA / Voda sa im do izieb vlieva v takom množstve, že museli v kuchyni aj v predsieni pripevniť provizórny odkvap. Hovoríme o obyvateľoch jednej z bytoviek v Snine. Pani Anna už tri dni nespala rovnako ako ďalší susedia. Všetci vidia problém v nesprávnom načasovaní opravy strechy. Majiteľa firmy celá situácia veľmi mrzí no tvrdí, že príroda je občas silnejšia ako človek.

Anna býva v byte na najvyššom poschodí. Už tri dni jej dnu zateká voda. "Ako sa dá spať? Ešte som nespala, som vyčerpaná do špiku," priznáva Anna, obyvateľka bytovky. Žene prišla pomôcť najbližšia rodina. V byte dokonca museli spraviť provizórne odkvapy.

"Pozrite sa, ako všetko tečie voda dole elektrikou, mám vypnutú mrazničku, chladničku, bojím sa, že všetko odíde," hovorí zúfalá Anna. 

Voda zateká aj do ďalších bytov. Obyvatelia tvrdia, že za všetko môže zlé načasovanie rekonštrukcie strechy. 

"Teraz dva týždne bolo teplo, nerobili nič, teraz začalo pršať tak ja mám pocit, že aj malé dieťa si vie nájsť na internete že aké bude počasie. Ale ľudia obviňujú mňa, mňa to mrzí ja už od piatku nespím," reaguje predsedníčka spoločenstva vlastníkov bytov. 

Majiteľ firmy nám povedal, že ho táto situácia veľmi mrzí a je presvedčený, že firma nijako nepochybila.

"Ľuďom to zatieklo, ale my robíme, čo môžeme, urobili sme náhradný krov,ešte raz hovorím, robíme, čo môžeme ale niekto je silnejší ako človek a to je príroda," priznáva majiteľ firmy Ján Metyľ. 

Anna je odhodlaná podať trestné oznámenie na polícii. "Tak kdeže sa strecha robí, keď dážď padá. Veď leto bolo aké dlhé." 

"Polícia prijala oznámenie a vec eviduje ako priestupok proti majetku," informoval hovorca polície Daniel Džobaník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy