Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: V Snine dohrýzol pes 13-ročného chlapca
Zdielať na

VIDEO: V Snine dohrýzol pes 13-ročného chlapca

SNINA / Trinásťročného chlapca v Snine pohryzol do tváre pes. Chlapec skončil v nemocnici a jeho príbuzní sa neubránili vyhrážkam voči majiteľke psa. Neostalo však len pri slovách. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Pes majiteľku čakal pred odchodom. Bol priviazaný a postupne k nemu prišlo viacero detí. Neostalo však iba pri hladkaní. "Deti prišli k nemu, začali ho štípať, proste bolo vidno, že to nie je iba hladkanie, že ho štípu, že mu robia zle," opisuje predavačka Viktória. 

Malo sa to stať krátko pred siedmou večer. Podľa zistení polície sa žena vybrala do obchodu a psa mala priviazať o stojan na bicykle.

"Keď som videla, aké mal, však ja som odpadla. Doktor povedal, že mal šťastie, lebo keby ho pohrýzol do šije, chlapec by umrel. Nebol priviazaný, zato hovorím, že nebol priviazaný," hovorí chlapcova stará mama, Ružena.

Tvrdenia chlapcovej starej mamy ale záznam vyvracia. Video videl aj kynológ. Ten tvrdí, že pes mal s neprimeraným správaním detí trpezlivosti viac ako dosť.

"Chybu jednoznačne urobili deti, že prišli bez dovolenia k cudziemu psovi, obťažovali ho, hladkali, možno aj štípali. Pes bol dlho trpezlivý, čím ďalej tým viac detí tam prichádzalo, tak pes sa len bránil," vysvetľuje kynológ Valér Vitrikuš. 

"Pes bol na vôdzke  a bol priviazaný  k stojanu na bicykle, nemal náhubok a pri kontakte s 13-ročným chlapcom došlo k pohryzeniu," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. "Chlapec mal krvácajúcu ranu v dolnej a hornej časti pery," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Záchranári chlapca na mieste ošetrili a previezli ho do nemocnice v Snine. Tu je hospitalizovaný na chirurgickom oddelení. Podľa slov lekára je každé pohryzenie v oblasti tváre vážne.

"Išlo o pohryzenie v oblasti úst, išlo o hlboké rany, početné rany, nebolo to devastačné poranenie, ale bude to mať trvalé následky," povedal chirurg Dušan Sukovský. 

S majiteľkou psa sa mal štáb televízie JOJ stretnúť priamo na mieste útoku. Dobehli ju ale príbuzné zraneného chlapca. Prišla so zakrvavenou a v momente opuchnutou tvárou.

"Nikdy netreba pristupovať k cudziemu psovi bez toho, aby sa človek opýtal majiteľa. Je to vina cudzieho človeka, ktorý príde ku psovi, ktorý nie je jeho," dodáva Vitrikuš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy