Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Príbeh o Bardejovskej pumpe pokračuje. Prístupová cesta je na cudzích pozemkoch
Zdielať na

Príbeh o Bardejovskej pumpe pokračuje. Prístupová cesta je na cudzích pozemkoch

BARDEJOV / Kauza bardejovskej benzínky konkuruje nekonečnej telenovele. Na svete je ďalšie pokračovanie s nejasným koncom. Najskôr bolo problémom stavebné povolenie, potom sa objavili ďalšie trhliny a teraz sa rieši to, že časť prístupovej cesty postavili na cudzích pozemkoch.

Nekonečný príbeh bardejovskej benzínky pokračuje ďalej. A zdá sa, že sa pomaly ale isto stáva slovenskou raritou. Opustená čerpacia stanica pomaly zarastá veľkou trávou. Stojí tu už takmer dva roky. A tak skoro ju zrejme ani neotvoria. Úradníci už po tretíkrát pochybili, lebo aj v ďalšom povolení sa objavila dosť podstatná chyba.

"Časť stavby je postavená na pozemkoch, na ktorých nie je daný súhlas vlastníkov pozemkov," informuje vedúci odboru cestnej dopravy OÚ v Bardejove Ivan Host. Ľudia z paneláku, ktorí bývajú len pár metrov od osamelej benzínky sa netaja tým, že ich každé takéto rozhodnutie teší.

"Lebo ak tu chvíľu postojíte a odsledujete to tu, tak zistíte, že už obchvat prekračuje hladinu hluku a už keď tu hneď postavili obchvat, tak to bolo zlé a keď otvoria benzínku, tak mi povedzte, ako my tu budeme fungovať," hovorí obyvateľka paneláku Mária. Spojii sme sa aj s konateľom spoločnosti, ktorá bude benzínku v budúcnosti prevádzkovať. Ďalšie zamietnutie komentoval veľmi pokojne. "V iných mestách je aj bližšie pumpa k panelákom, ale v Bardejove je problém, no tak čo už, tak počkáme," povedal konateľ spoločnosti Andrej Lopata. 

Ľudia z Tačevskej ulice sú stále napätí. Vedia, že ten čas, kedy benzínku otvoria, príde. Nepochopia ale, ako je možné, že stavba i prístupové cesty k nej majú tak veľa vážnych trhlín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy