Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapci sa hrali na chytačku, Denis skončil s bodnou ranou v nemocnici
Zdielať na

Chlapci sa hrali na chytačku, Denis skončil s bodnou ranou v nemocnici

SLOVENSKÁ VOLOVÁ/UDAVSKÉ / Chlapci sa hrali na chytačku a dopadlo to tak, že 7-ročný Denis skončil s bodnou ranou v bruchu v nemocnici. Stalo sa to v Slovenskej Volovej. Hospitalizáciou 7-ročného chlapca skončila aj hra na ihrisku v Udavskom. Zrejme naňho spadla futbalová bránka. Hoci sa deti zakaždým zranili pri hre s rovesníkmi, oba prípady dôkladne prešetrujú policajti. Zaujíma ich, prečo k nešťastiam došlo a kto je za ne zodpovedný.

Podľa polície sa chlapci hrali na chytačku, pričom za nejasných okolností 7-ročný Denis skončil s bodnou ranou v bruchu v nemocnici. Malo sa to stať nožom, ktorý ležal na kuchynskej linke. "Hrali sa deti s nožíkmi, jeden to vytiahol a šmyklo sa náhle. Ja som ujo jeho, oni sa hrali, sa pohádali a neviem, či hodil do neho alebo čo, neviem," hovorí príbuzný. 

"V prípade stále pokračuje trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, bol vyžiadaný znalecký posudok z odboru zdravotníctva," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Zraneného chlapca lekári z nemocnice prepustili. A kým on sa zostavuje doma, policajti naďalej nešťastné okolnosti prešetrujú.

"Sú naplánované výsluchy príbuzných, ako aj samotného poškodeného chlapca," pokračuje hovorca polície. Vypočujú tie maloleté deti, ktoré boli očitými svedkami skutku. Podľa expertky na trestné právo by však malo ísť o osobitý prístup policajta aj z hľadiska psychologického.

Nešťastne dopadla aj hra na ihrisku pri základnej škole v Udavskom. Chlapci si išli zahrať futbal. Kovová bránka sa prevrátila. Sedemročný Filip skončil vo vážnom stave v nemocnici. "Pacienta sme prijali s viacerými poraneniami v oblasti hrudníka. Momentálne leží u nás na JISke, je v stabilizovanom stave, pri vedomí a komunikuje," uviedla hovorkyňa UNLP Košice Ivana Stašková. 

Policajti preveria všetky okolnosti, prečo k tomu došlo. Riaditeľka školy o okolnostiach hovoriť nechce. "Mali byť tie bránky ukotvené, sa stalo a už. Myslím si, že nejaký spôsob ukotvenia by tam mal byť," povedal otec zraneného chlapca. "Budú sa zisťovať osoby, ktoré sú zodpovedné za chod ihriska.
Môže nastať situácia, že bude obvinená osoba, ktorá je zodpovedná za ihrisko a nezabezpečila všetko tak, ako mala podľa všeobecných záväzných predpisov," informuje expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy