Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štefánia našla svojich psov zastrelených, polícia to vyšetruje
Zdielať na

Štefánia našla svojich psov zastrelených, polícia to vyšetruje

MEDZILABORCE / Jednoducho ich popravili. Takto reaguje Štefánia na usmrtenie svojich psov - sibírskych husky. Pred pár dňami sa jej niekam zatúlali. Majiteľka ich našla asi 20 kilometrov od bydliska. Psy niekto zastrelil. Polícia po strelcovi pátra.

Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov. "To boli husky, boli veľmi priateľské, cvičili sme ich aj na ťahanie, boli to členovia rodiny," povedala majiteľka zastrelených psov Štefánia. Dva dni hľadala Štefánia svojich stratených psov. Na tretí deň ich našla zastrelených. "Asi stokrát sme tadiaľ prešli a pýtali sme sa každého a nám povedali robotníci,že už ich našli ale že ich našli zastrelených. Telá sme nenašli," pokračuje Štefánia. 

Miesto, kde psov našli si majiteľka označila a vybrala sa hľadať ich telá. "Bolo nám povedané, že psíky boli uviazané na auto a ťahané do lesa," hovorí Štefánia. "Keď sme začali pozerať tú krv a hľadať tých psíkov, tak keď sme ich našli, tak večer to tu niekto poryl s džípom," dodáva Viktor, majiteľ psov. 

"Veterinárny lekár telá psov na mieste obhliadol, pričom konštatoval, že boli zastrelené. V tele sa nenachádzali žiaden projektily, boli usmrtené čistým priestrelom," informuje hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. Majitelia psov tvrdia, že to mohli spraviť poľovníci. Tí síce môžu voľne pohybujúceho sa psa v lese zastreliť, no skúsený poľovník vysvetľuje, že tu platia podmienky dané zákonom.

"Podľa poľovného zákona môžeme usmrtiť túlavého psa 200 metrov od posledného obytného domu. Aj pes, ktorý durí zver aj bližšie ako 200 metrov od rodinného domu sa môže usmrtiť," vysvetľuje poľovník Hubert Bogner. To však neplatí pre poľovníckych psov a psov, ktoré majú obojok. V prípade, že psov zastrelil poľovník, každý odstrel musí byť zapísaný do takzvanej knihy návštev revíru. "Polícia tento skutok eviduje a objasňuje ako priestupok proti majetku a pátra po tom, kto dané psy zastrelil," dodáva poľovník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy