Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri výstavbe tunela Višňové došlo k tragédii. Zomrel jeden z robotníkov
Zdielať na

Pri výstavbe tunela Višňové došlo k tragédii. Zomrel jeden z robotníkov

VIŠŇOVÉ / V utorok ráno došlo pri výstavbe tunela Višňové k tragédii. Na stavbe zomrel jeden z robotníkov. O tragickej udalosti informovala Polícia SR na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti.

Nešťastie pri ktorom prišiel o život robotník sa stalo ráno krátko po pol deviatej. 33-ročný Gabriel pochádzajúci z Hurbanova pracoval ako živnostník pre subdodávateľskú firmu. Tragédia sa stala pred tunelovou rúrou. Gabriela mal privaliť oceľový priehradový nosník.

"Ešte pred príchodom záchranárov sa mužovoi snažili pomôcť svedkovia udalosti a oživovali ho žiaľ utrpel fatálne poranenia ktoré boli nezlúčiteľné so životom lekár musel konštatovať smrť," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

"Dovoľujeme si vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým pozostalým, umrel mladý človek ktorý len začal pracovať na tejto stavbe o to je to tragickejšie," odkázal pozostalým štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček. 

Nešťastie, ktoré sa ráno stalo zasiahlo nielen zamestnancov. Montáž sekundárneho mostenia dnes zastavili. Prípad prevzal banský úrad. Inšpektori už majú k dispozícii kamerový záznam, ktorý zachytil celý priebeh tragédie. "Vyšetrovanie len začalo prebiehať, bližšie informácie zatiaľ nemáme," povedal predseda Obvodného banského úradu v Prievidzi Bohumil Néč. 

V sedemkilometrovom tuneli Višňové, ktorý bude súčasťou diaľnice D1, ide tento rok už o štvrtú nehodu. V máji tohto roku zavalilo pri odstrele 42-ročného robotníka. Začiatkom apríla otáčajúci sa bager pritlačil auto, v ktorom zomrela 25-ročná geodetka. Koncom apríla sa v tuneli vznietili káble a hasiči museli z hustého dymu evakuovať 18 robotníkov. 

Podľa Národného inšpektorátu dochádza k väčším či menším pochybeniam pomerne často. A bilancia vážnych zranení či úmrtí je v ostatných rokoch veľmi smutná. Viac informácií, napríklad aj o kontrolách na staveniskách sa dozviete v nasledujúcom videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy