Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Migranti obsadili detské ihrisko v Prešove. Je Slovensko ich cieľová destinácia?
Zdielať na

Migranti obsadili detské ihrisko v Prešove. Je Slovensko ich cieľová destinácia?

NIŽNÁ ŠEBASTOVÁ / Nemilé prekvapenie zažili obyvatelia Nižnej Šebastovej. Malý park v pokojnej časti mesta Prešov obsadili migranti zo Sýrie. Na detskom ihrisku oddychovali po dlhej a náročnej ceste.

O migrantoch nikto nevie, kedy prišli a či tu prespali. "Ja už som si o šiestej ráno všimla, že tu boli," informovala obyvateľka Nižnej Šebastovej. Aj ďalší miestni obyvatelia si migrantov všimli už skoro ráno. Desiatky z nich obsadili nielen menší park uprostred obytnej zóny, ale aj detské ihrisko. Ľudia od rána volali na tiesňové linky. Na miesto prišlo niekoľko hliadok štátnych i mestských policajtov. "Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky. Situácia je pod kontrolou," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov, Jana Ligdayová. 

"My všetci, ktorí sme tu, sme prišli zo Sýrie. Prišli sme z Maďarska, Srbska a Bulharska. Sme na ceste a smerujeme ďalej," vyjadril sa jeden z migrantov. Prevažne boli medzi nimi mladí muži, no boli medzi nimi aj ženy a deti. Všetci predložili potvrdenie o zotrvaní cudzinca na území Slovenskej republiky. Policajtov sa pýtali na cestu do Nemecka a tiež to, ako sa dostanú na najbližšiu železničnú stanicu. Prešli niekoľko krajín Európy, Slovensko ale evidentne nie je ich cieľovou destináciou. "Vezmem túto skupinu so sebou a ideme do Nemecka. Smerujeme k Nemcom," objasnil situáciu utečenec zo Sýrie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy