Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodičia, ktorí nechali dcéry v aute, svoje konanie veľmi ľutujú
Zdielať na

Rodičia, ktorí nechali dcéry v aute, svoje konanie veľmi ľutujú

Archívna reportáž

BREZNO / O dvoch plačúcich deťoch, ktoré rodičia nechali v zamknutom aute, sme Vás už informovali. Zatiaľ, čo dievčatká spali v autosedačkách, rodičia sa vybrali na Brekovský hrad. Deti z auta vyslobodil až policajt, ktorý musel služobnou zbraňou rozbiť okno. V piatok rodičia pre televíziu JOJ povedali, že svoju chybu veľmi ľutujú.

Rodičia z Brezna, ktorí svoje deti nechali zamknuté v aute pod Brekovským hradom v piatok vypovedali na policajnom oddelení. Polícia totiž začala trestné stíhanie pre zločin opustenie dieťaťa. Rodičia išli na Brekovský hrad, zatiaľ, čo deti spali v autosedačkách. "Išli sme trochu ďalej od auta a dievčatá v aute spali. Mysleli sme si, že sa nezobudia. Lenže oni sa zobudili, išla pani okolo a hneď zavolala policajtov," vysvetľuje otec.

Svedkovia tejto udalosti tvrdia, že obe deti veľmi plakali a boli rozhorúčené. "To, to bola katastrofa. Jedno dieťa úplne červené, spotené, vystrašené, druhé sa triaslo, už ani nevládali plakať," opisovala tak záchrankyňa.

"Policajti vzhľadom na vonkajšiu teplotou cca 30 stupňov Celzia služobnou zbraňou rozbili predné pravé okno na vozidle a deti vybrali z vozidla," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Miestni obyvatelia deťom rýchlo priniesli vodu.

"Keď sme sa vrátili, tak jedna pani mala na rukách Barborku a vôbec to nebola pravda, že ona bola nejako spotená alebo niečo také," dodáva otec. Obaja rodičia tvrdia, že deti takto v aute nikdy predtým nenechali a veľmi ľutujú, čo sa stalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy