Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rodičia nechali svoje malé deti v aute a išli na hrad. Policajt musel rozbiť okno
Zdielať na

Rodičia nechali svoje malé deti v aute a išli na hrad. Policajt musel rozbiť okno

HUMENNÉ / Dve plačúce a rozhorúčené deti našla zatvorené v aute mladá turistka na parkovisku v stredu popoludní. Spolu s obyvateľmi Brekova začali rýchlo hľadať rodičov. Tí však boli na túre na stredoveký hrad. Dve malé dievčatká zamknuté v aute vyslobodili až privolaní policajti. Jeden z nich musel zbraňou rozbiť okno na aute.

"To bola katastrofa. Jedno dieťa úplne červené, spotené, vystrašené, druhé sa triaslo. Už ani nevládali plakať," uviedla pre TV JOJ miestna obyvateľka, ktorá pomáhala zachraňovať deti z auta.

Rozhorúčavené auto stálo na parkovisku pod Brekovským hradom. Práve tu mali rodičia podľa polície nechať v aute svoje dve malé dcérky.

Zasahovali policajti

Podľa svedkyne, deti strašne plakali, boli úplne spotené a červené. Dvojročná a šesťmesačná dcérka zaspali v autosedačkách v zadnej časti auta. Rodičia z Brezna sa podľa polície rozhodli, že sa pôjdu pozrieť na Brekovský hrad a hneď sa vrátia. Cesta z parkoviska na hrad ale trvá viac ako 10 minút.

Podľa svedkov nechali rodičia na aute vzduchovú medzeru veľkú približne 3 až 4 centimetre. "Po ich odchode sa deti zobudili a začali plakať," uviedol pre TV JOJ policajný hovorca Daniel Džobanik.

Detský plač začula náhodou mladá turistka. Najprv chcela nájsť rodičov, keď sa jej to nepodarilo, privolala políciu.Podľa svedkyne rodičov hľadala viac ako 20 minút a až potom zavolala mužov zákona.

Rozbili okno

Ona ich hľadala, behala po cintoríne vyše 20 minút ale bohužiaľ ich nenašla tak zavolala políciu. "Policajti vzhľadom na vonkajšiu teplotou približne 30 stupňov Celzia služobnou zbraňou rozbili predné pravé okno na vozidle a deti vybrali z vozidla," dodal policajný hovorca.

Po príchode rodičov odviezli deti na ošetrenie na detskú polikliniku v Humennom. Obe dievčatá boli podľa ošetrujúceho lekára našťastie v poriadku. Prípad vyšetruje humenský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stínanie za zločin opustenie dieťaťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy