Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vlak zrazil cyklistku, vážnym zraneniam podľahla
Zdielať na

Vlak zrazil cyklistku, vážnym zraneniam podľahla

ŽILINA / V stredu poobede v Žiline zrazil osobný vlak cyklistiku. Dvadsaťtriročná cyklistika prechádzala cez železničné priecestie v čase, kedy svetlá upozorňovali na prichádzajúci vlak.

Podľa polície Simona išla na bicykli po priechode, ktorý je určený pre cyklistov a chodcov. No, nevedno prečo, prehliadla výstražné znamenie, ktoré upozorňovalo na blížiaci sa vlak.

Žilinskom kraji je to v priebehu necelých troch týždňov už štvrtá nehoda, pri ktorej vlak zachytil človeka. Na prelome prázdnin zomrel pri Tepličke nad Váhom trinásťročný školák Juraj. Mladý chlapec prechádzal cez voľnú trať dokonca s byciklom

Štrnásťročná Adela teda nemohla počuť prichádzajúci vlak. Táto nehoda sa stala o deň neskôr - na Orave v dedine Veličná. Minulý týždeň vo Vysokej nad Kysucou. Cyklista si nevšimol osobný motorový vlak, ktorý prichádzal na priecestie a pri strete s ním sa vážne zranil.

Pracovníci železníc upozorňujú na riziká, ktoré nám hrozia v takýchto prípadoch. Ľudia by mali byť opatrní, so svojím životom by nemali zbytočne hazardovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy