Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Košiciach zadržali podozrivého muža, mal vytetované hákové kríže
Zdielať na

V Košiciach zadržali podozrivého muža, mal vytetované hákové kríže

KOŠICE / Policajti národnej protiteroristickej jednotky v Košiciach zadržali pri nakupovaní podozrivého muža. Oblečené mal krátke nohavice a tričko, spod ktorých mu trčali výrazné a zakázané extrémistické tetovania. Išlo o hákové kríže , zakázané písmená či symboly. Muža už za extrémimus odsúdili.

Sudca ho pri rozsudku upozornil, že ak si tetovania odstrániť nedá, musí chodiť zahalený. A to aj napriek horúčavám. Na tele má totiž tetovania, ktoré sú mimo zákona.

Na ľavej ruke má znázornené 4 hákové kríže a symbol troch sekier – sedmičiek. Na predlaktí má vytetované meno Rudolf Hess a ďalšie hákové kríže.

"Sudca pre prípravné konanie, pracovisko Banská Bystrica, rozhodol o vzatí do väzby obvineného J.V. Dôvodom je obava z pokračovania z trestnej činnosti," vysvetľuje hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Na krku má tak ďalšie obvinenie z extrémistického trestného činu a čaká ho opäť ďalší súd. "Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť," dodáva hovorkyňa. 

Podobné problémy môže mať aj 36-ročný Andrej, ten si za opakované zverejňovanie zakázaných materiálov odsedí pol roka vo väzení. Dôkazom je jeho vlastné telo, okrem rôznych nacistických symbolov má na lopatke podobizeň Jozefa Tisa.

Rovnako by si mal ruky ukrývať 34-ročný Róbert zo Žiaru nad Hronom, ten má na zápästí vytetovaný vlčí hák. Oboch mladých mužov na riziko ďalšieho stíhania sudca upozornil.

Tento mladík si pre tetovanie nevie nájsť prácu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy