Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Povodne pri Rožňave. Ľudia majú vytopené pivnice a domy
Zdielať na

Povodne pri Rožňave. Ľudia majú vytopené pivnice a domy

JOVICE / Na východe Slovenska neustále prší. V obci Jovice sa vylial potok a zaplavil niekoľko domov. Situácia sa čím ďalej tým viac zhoršuje.

Dážď v Rožňavskom okrese v nedeľu napáchal množstvo škôd. Najprv v dedine Silica vytieklo na pole miestne jazero a spolu s ním aj tisíce rýb a popoludní zalial obec Jovice obecný potok. 

Podľa informácií televízie JOJ sú desiatky domov pod vodou. Ľuďom zaplavilo záhrady a aj pivnice. Na mieste sa nachádzajú hasiči, ktorí odčerpávajú vodu. Ľudia sa z domov snažili vyniesť, čo sa dalo. Všetko sa im zachrániť nepodarilo.

Okrem čerpadiel hasiči využívali aj protipovodňové zábrany, aby sa voda ďalej nevlievala do dvorov rodinných domov.  Ľudia veria, že silná prietrž mračien sa už nevráti. Napriek tomu budú nánosy bahna a vodu zo svojich domovov odpratávať ešte niekoľko dní.

Podľa meteorológov sa nad Ukrajinou a západným Ruskom bude prehlbovať tlaková níž a s ňou spojený studený front bude postupovať Poľskom a Nemeckom ďalej na juh.V noci bude v Košickom kraji prevažne oblačno, len prechodne polooblačno. Spočiatku ojedinele prehánky alebo aj búrky. Nadránom ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 12 až 9, na Spiši miestami okolo 7 stupňov Celzia. Fúkať má prevažne severný vietor 2 až 7 m/s.

Cez deň občas zaprší. Má byť prevažne oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky, najmä v západnej časti kraja. Zrána ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 15 až 18 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy