Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Danko chce s opozíciou demokratickú súťaž
Zdielať na

Danko chce s opozíciou demokratickú súťaž

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Andrej Danko vyzval opozíciu na demokratickú súťaž. Kauzu s otváraním listov v Národnej rade SR považuje za účelovú kampaň.

Predseda parlamentu Andrej Danko označil kauzu s otváraním listov v Národnej rade SR za účelovú kampaň časti opozičných poslancov. Išlo podľa neho o hrubý psychopatický útok na jeho osobu, povedal v diskusnej relácii TA3. 

"Nikto v parlamente nikomu nekázal čítať listové zásielky. Ak by to tak bolo a bolo by porušené listové tajomstvo, vyvodil by som zodpovednosť," vyhlásil Danko (SNS). Obvinenie, že vedel o otváraní obálok, označil za nehorázne klamstvo. Opozíciu vyzval na demokratickú súťaž a tiež požiadal, aby ho neurážali. 

Opozícia touto kauzou podľa neho zaútočila aj na zamestnancov parlamentu, ktorí si svoju prácu robia zodpovedne. Líder národniarov tvrdí, že niektorí opoziční poslanci počas grémia volali svojim lídrom, aby návrh na jeho odvolanie stiahli. Koaličným partnerom poďakoval za ich postoj k opozičnému návrhu na jeho odvolanie.

Predseda parlamentu tvrdil, že listy boli otvárané z bezpečnostných dôvodov a šlo o listy tak opozičných, ako aj koaličných poslancov. Danko nevylúčil dokúpenie zariadenia na identifikáciu nebezpečných látok, dodal však, že nie všetky nebezpečné látky je možné identifikovať. Podľa neho môžeme byť šťastní, ak je problém Slovenska v podateľni NR SR. Danko tiež uviedol: "Budem zubami nechtami robiť všetko, aby títo ´psychoši´ neovládli štát."

Líder národniarov a predseda parlamentu v tejto súvislosti pripomenul opatrenia a návrhy SNS a koaličných partnerov na zlepšenie postavenie ľudí. „Nie sme odtrhnutí od reality, aj téma 13. platu prejde odbornou diskusiou," uviedol Danko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy