Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Danko si nie je vedomý svojho zlyhania. Inak by skončil
Zdielať na

Danko si nie je vedomý svojho zlyhania. Inak by skončil

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady SR sa po desiatich dňoch mlčania vo štvrtok popoludní vyjadril ku kauze otvárania listov v parlamente. Povedal, že ak by mu medializované skutky boli dokázané, sám skončí.

"Ak by som si bol vedomý, alebo by mi bolo dokázané, že skutky, o ktorých sa hovorí, som spáchal, verte mi, že pri mojej povahe, sám skončím," vyhlásil Danko.

Reagoval tak na vyhlásenia opozície, ktorá ho obviňovala z porušenia listového tajomstva. "Nikdy sa nebudem zbavovať svoje politickej zodpovednosti. Budem sa ohrádzať voči klamstvám, ktoré zaznievajú v médiách. Nikto neotváral zásielky s cieľom poškodenia opozície," povedal.

"Verejne vyhlasujem, že som žiadne listy nekázal otvárať, nečítal. Že som nikdy nenahrával rozhovory kolegov a neprikázal odpočúvať,“ vyhlásil Danko.

"Chcel by som verejne vyjadriť poďakovanie poslancom, ktorí verejne uznali, že tento návrh je klamstvom," povedal Danko v reakcii na zvolanie mimoriadnej schôdze, ktorú žiadala opozícia, no koaliční poslanci ju nepodporili. 

​Jazva je prednejšia ako opoziční krikľúni

Danko povedal, že na osobné útoky reagovať nebude. Vidí v tom čisto politický útok a snahu opozičných politikov, ktorí sa snažili odkloniť záujem médií. Zároveň priznal, že v minulosti urobil komunikačnú chybu, keď na tlačovej konferencii pobozkal výložky. "Uznávam, že bolo chybou pobozkať výložky. Som v tom vynervovaní a v emóciách urobil veľkú radosť tým, ktorí to spôsobiť chceli," pokračoval predseda NR SR. 

Na vyhlásenia opozície už ďalej nereagoval. Odkázal, že k prejavom opozičných politikov sa už vyjadrovať nebude. "Prepáčte, nie som človek, ktorý dokáže komunikovať psychopatickým spôsobom opozície."

​​Predseda NR SR ďalej hovoril aj o tom, prečo sa k celej vzniknutej situácii nevyjadril. Vo svojom výstupe viackrát spomenul, ako si váži svoje zdravie a ako si potreboval po náročnom období oddýchnuť. "Keď som minulý rok ležal na Kramároch, tak som si povedal, že pre svoju dvadsaťcentimetrovú jazvu urobím jednu vec. Moja jazva mi je prednejšia ako krikľúni v opozícii. Mám právo na seba, keď si splním povinnosti. Potreboval som si oddýchnuť," povedal. 

V novom prípise, ktorí poslanci vypracovali na grémiu ešte pred začiatkom mimoriadnej schôdze sa píše, že po novom budú musieť byť poslanci, ktorým bude pošta otváraná priamo prítomný pri otváraní. V budúcnosti by mali byť poslancom doručované aj zásielky, ktoré obsahujú vulgarizmy. Tie boli doposiaľ v NR SR zadržiavané a k poslancom sa vôbec nemali dostať. Napokon, vulgárne bolo aj samotné grémium. "Niektoré slová nemôžem zopakovať. Navyše tam sedela dáma, ja som sa voči tomu ohradil. To, že nežere seno a podobne boli asi tie najmenšie vyjadrenia," povedal Jozef Viskupič z hnutia OľaNO. 

Následne však dostali opoziční lídri srdeční pozdrav aj od premiéra Roberta Fica. "Jeden je večne zhúlený, druhy potrebuje odbornú lekársku starostlivosť, tretí je mafián a štvrtý je fašista."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy