Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nemiestny žart dal do pozoru pätnásť hasičov aj vrtulník. Dôvodom mala byť tragická nehoda
Zdielať na

Nemiestny žart dal do pozoru pätnásť hasičov aj vrtulník. Dôvodom mala byť tragická nehoda

BANSKÁ BYSTRICA / Do lesa nad Slatinkou smerovali všetky záchranné zložky, zavolali pätnásť hasičov na štyroch autách, dokonca aj vrtuľník. Podľa oznámenia na tiesňovú linku sa tam mala stať mimoriadne tragická nehoda.

Do lesa nad Slatinkou smerovali všetky záchranné zložky, zavolali pätnásť hasičov na štyroch autách, dokonca aj vrtuľník. Podľa oznámenia na tiesňovú linku sa tam mala stať mimoriadne tragická nehoda. Operačné stredisko zmobilizovalo všetky zložky, pokyn na zásah dostali štyri ambulancie aj vrtuľník. Auto síce našli, no nešlo o žiadnu haváriu. V blate na lesnej ceste iba zapadlo a na tiesňovú linku volala podgurážená posádka. "Išli sme šiesti, že prídeme do Slatinsých Lazov v aute a tu naša cesta skončila," opísal jeden z účastníkov. "Zapadol tu kamarát, ale zmizol,  ako prišli policajti tak ušiel," skonštatoval druhý.


Po príchode na miesto polícia zistila, že nešlo o nehodu a nedošlo ani k zraneniam. "Po príchode sme zistili, že sú tam osoby pod vplyvom alkoholu a išlo o zneužitie linky, našťastie sme stihli odvolať dve sanitky aj vrtuľník, žiaľ dve sanitky prišli zbytočne až na miesto," povedala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. Výjazd všetkých záchranných zložiek bol tak zbytočný, v čase keď ich mohol potrebovať niekto iný. Týmto nemiestnym žartom sa už zaoberajú kompetentní. 

Tragická nehoda sa stala na ceste medzi Cabajom Čáporom a Nitrou. Vyhasli pri nej tri životy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy