Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík havaroval s alkoholom v krvi. Spolujazdcov museli odviezť do nemocnice
Zdielať na

Mladík havaroval s alkoholom v krvi. Spolujazdcov museli odviezť do nemocnice

LUČENEC / Vážna dopravná nehoda sa stala v Lučenci. Opitý vodič nabúral autom do stĺpa a vozidlo začalo horieť. Sedeli v ňom traja muži, vodič nafúkal takmer dve promile.

Obyvateľov ulice zobudila pár minút pred pol šiestou silná rana. Osobné auto tu narazilo do betónového stĺpa a potom začalo horieť. "Narazil, veľký výbuch bolo na stĺpe, a začalo horieť auto," opisuje obyvateľ ulice. 

"Po príchode bolo celé auto zachvátené požiarom. Bolo nahlásené, že vo vozidle sa ešte nachádzajú osoby. Zasahovali sme s dvomi kusmi techniky," informuje veliteľ zásahu Pavel Malček. V aute sa okrem vodiča viezli ešte dvaja muži. Všetkým sa ešte pred príchodom hasičov a vypuknutím požiaru podarilo vyjsť von.

Dvoch spolujazdcov odviezli záchranári do nemocnice. Dvadsaťtriročný Albín utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 14 dní. Vážne sa ale zranil 21-ročný František, ktorý mal sedieť na zadných sedadlách. Podľa zdroja TV JOJ blízkeho vyšetrovania má prasknutú lebku, po niekoľkých hodinách v lučeneckej nemocnici ho transportovali vrtuľníkom do Banskej Bystrice. Vodič ošetrenie odmietol.

Za volantom auta sedel 25-ročný Roland. Policajti mu na mieste dali fúkať. Dychová skúška potvrdila prítomnosť alkoholu. "Vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,91 mg alkoholu, čo je v prepočte 1,9 promile," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Po celý čas sa správal arogantne, akoby si ani neuvedomoval vážnosť svojho konania. Mužovi, ktorý zavolal záchranárov a hasičov, dokonca vynadal.

"Bol som si vedomý, že mám vypité, ale chcel som z tadiaľ, čo najrýchlejšie odísť. Auto som mal za rohom, tak som sadol do auta a utekal som," opisuje šofér Roland. Havaroval ale asi kilometer od miesta, kde ich mali údajne napadnúť. Otázne tiež je, prečo si to nenamieril hneď na policajnú stanicu a napadnutie nešiel oznámiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy