Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Akcia "Dobytkár" pokračuje. NAKA zasahovala u bývalého riaditeľa PPA
Zdielať na

Akcia "Dobytkár" pokračuje. NAKA zasahovala u bývalého riaditeľa PPA

Archívne video

RUSOVCE / Ďalší dvaja ľudia skončili v rukách polície a to v rámci akcie Dobytkár. V Bratislavskom kraji si ich ráno vyzdvihli kukláči. Národná kriminálna agentúra pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohodpodárskej platobnej agentúry.

NAKA ráno zadržala bývalého výkonného bývalého výkonného riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Po necelom mesiaci od prvej akcie, pri ktorej zadržali kukláči niekoľkých ľudí, k nim dnes pribudol bývalý vysokopostavený člen agentúry - Ľubomír Partika. O jeho podivných praktikách, podozrení z korupcie sa vedelo už v roku 2016. Vtedy ho ešte bývalá ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná odvolala z postu. Mal brať spolu s kolegami ako úplatok, percentá z dotácii.

Podľa informácií s ktorými prišiel Denník N, druhou zadržanou osobou by mal byť Marek Kodada, bývalý riaditeľ rezortnej sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva. Kedysi sa o ňom písalo ako o možnom kandidátovi na ministra, vo funkcii mal nahradiť Stanislava Becíka, ktorý bol nominantom HZDS za prvej vlády Roberta Fica. "Zadržali sme dve osoby a naďalej vykonávame procesné úkony. O tejto akcii sme verejnosť informovali už začiatkom marca, kedy sme vykonali zaisťovacie úkony na celom území Slovenska v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou a legalizáciou príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry," povedal policajný hovorca Michal Slivka.

Dnešná akcia s názvom Dobytkár, je pokračovaním razie z minulého mesiaca. Počas nej zadržali 9 ľudí, zaistili viac než 100 000 eur a rôzne veci, hlavne umelecké predmety za viac než 1 000 000 eur. Všetky tieto predmety majú súvis s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Aj v tomto prípade sa bude v najbližších hodinách rozhodovať o väzobnom stíhaní zadržaných osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy