Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zástupcovia veľkých firiem žiadajú urýchlene zriadiť hospodársky krízový štáb
Zdielať na

Zástupcovia veľkých firiem žiadajú urýchlene zriadiť hospodársky krízový štáb

BRATISLAVA / Zástupcovia veľkých zamestnávateľov žiadajú urýchlene zriadiť hospodársky krízový štáb. V utorok sa vzácne zišli spolu všetky zamestnávateľské zväzy, aby opäť kritizovali vládu, že na nich zabúda. Členovia tripartity tvrdia, že hrozí ekonomický kolaps a masívne prepúšťanie. Igor Matovič na tlačovej besede im ale odkázal, že štát nevie vyjsť v ústrety všetkým.

 Zástupcovia firiem opäť apelovali na vládu, aby na nich nezabúdala, kedže ťahajú ekonomiku a odvádzajú miliardy eur. Podnikatelia aj zopakovali niektoré opatrenia, ktoré by podľa nich zachránili v týchto časoch ich firmy a zamestnancov.


Igor Matovič na tlačovej besede, ktorá bežala v rovnakom čase ako zamestnávateľov vyhlásil, že vyhovieť všetkým sa nedá. Podľa premiéra na to nie sú peniaze. "Budeme sa snažiť urobiť čo najviac. Jeden a pol miliardy eur je taký mesačný strop," vyjadril sa premiér Igor Matovič.

Zamestnávatelia však tvrdia opak. Podľa firiem na to v únii prostriedky sú. Slovensko podľa nich, na rozdiel od ostatných štátov, len zle využíva finančný rámec únie na to určený.

Zástupcovia veľkých firiem sa tiež vyjadrili, že Slovensko stráca šancu na dobrý pokrízový reštart a stráca svoju konkurencieschopnosť. Či sa krízový hospodársky štáb vytvorí zatiaľ jasné nie je, ale premiér avizoval stretnutie s kľúčovými zamestnávateľmi.

Obavy najväčších podnikateľov na Slovensku. Nezamestnanosť po skončení pandémie môže rapídne narásť. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy